Sport

2011.01.12. 21:29

Borult a papírforma, kikapott az ASE

Az előző két idényhez hasonlóan ezúttal sem tudott győzni Kaposváron az Atomerőmű SE NB I-es férfi csapata.

Kun Zoltán

Kaposvári KK–Atomerőmű SE 101–84 (21–16, 22–25, 34–20, 26–23). Kaposvár, 300 néző. V: Valovics I., Kiss L., Jakab L. Kaposvár: WILSON 20/9, KUTASI 15/3, SOÓS 22/9, WERNER 23/9, CUNNINGHAM 11. Csere: Márkus 6/3, Kováts 2, Fülöp, Kovács S. 2, Bíró, Fonai. Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan. ASE: KOVÁCS Á. 19, Pavlík 5, Winters 16/9, I. JOHNSON 14/6, SALES 14. Csere: Faragó, Morgen 1, Tóth P. 6, Körtélyesi 6, Farkas A. 3. Vezetőedző: Horváth Imre. Edző: Schmidt Béla.
Az eredmény alakulása: 3. perc: 0–5, 7. perc: 7–10, 12. perc: 25–23, 18. perc: 35–35, 22. perc: 48–43, 28. perc: 73–53, 33. perc: 82–65, 37. perc: 89–69.

A kaposváriaknál mind a Szolnok ellen megsérülő Medve Máté, mind pedig az Achilles-ín problémával küzdő Soós Gábor vállalta a mérkőzést, ám előbbi csak bemelegített társaival. A paksiaknál Mészáros Zalán hiányzott, aki térdsérüléséből még nem épült fel. A melegítő tolnaiaknál ott volt ellenben az eltiltása után idén visszatérő Farkas Attila. A bajnoki ezüstérmes paksiak vezetőedzője Horváth Imre csak az összecsapás előtt még kedélyesen beszélgetett egykori kollégájával, hiszen Fekete Ádámmal közösen is tevékenykedtek a somogyi megyeszékhelyen.

A négy külföldit foglalkoztató Atomerőmű SE csapatából ezúttal az amerikai Jibril Hodges maradt ki. Medve helyén Kutasi kezdett a hazaiaknál, az első ziccert pedig Pavlík hagyta ki a feldobás után. A magassági fölényben lévő paksiak gyakran jutottak lepattanó labdákhoz, emiatt több akciót vezethettek.Az első három percben csak a vendégek szereztek pontot, így legjobbkor jött Soós bemutatkozó triplája. Ideges, kapkodó volt mindkét együttes játéka ezekben a percekben a színvonalra pedig jellemző, hogy sok volt az eladott labda, több dobás pedig még a gyűrűt sem találta el. A

ztán Werner öt pontjával 12–12-re sikerült egyenlíteni a 8. percben. A negyed vége előtt Márkus faultját sportszerűtlennek ítélték, de a jobban hajrázó kaposváriak egy újabb Werner-triplával és a Cunningham kosárral 21–16-ra hozták a negyedet.

Derekasan küzdött a hazai alakulat, de a tolnaiaknál is pontosabban is dobtak a játékosok. Elsősorban Sales volt elemében, aki közelről egyszer sem nem hibázott. Kovács Ákos labdalopása után ismét a paksiaknál volt az előny, Fekete edző pedig jobbnak látta azonnal megszakíttatni a játékot. A szünetig Soós is aktívabb lett, Werner pedig pontjai mellett fontos lepattanókat szerzett, Kutasi triplájával pedig beállította a negyed 43–41-es végeredményét.

KATTINTSON IDE A KÉPGALÉRIÁÉRT!

Szerencsére a harmadik játékrészre is átmentette formáját a haza együttes, amelyben az amerikaiak mellett Kutasi és Soós is felnőtt a feladathoz. Az első négy percben 16–0-ás szakaszt produkált a Kaposvár, és teljesen megérdemelten növelte előnyét. Soós ziccere után pedig kereken 20 pontnyi volt a két együttes közötti különbség. A záró játékrészben kétségbeesetten próbált felzárkózni az Atomerőmű, sikerült is néhány pontot hozniuk a fáradó kaposváriakon. A pontos távoli dobásokkal végül sikerült kiharcolni a forduló meglepetését jelentő bravúros győzelmet a vereségbe nehezen beletörődő, reklamáló paksiakkal szemben. 

Fekete Ádám: – Gratulálok játékosaimnak, mert megvalósították, amit elterveztünk. Hetek óta – bár kisebb sérülések adódnak – mindenki vállalja a munkát, ennek pedig kell, hogy látszódjon az eredménye. Remélem ezzel elindulunk felfelé.

Horváth Imre: – A második félidőben kritikán aluli teljesítményt nyújtottunk több szinten, ez okozta a csúfos vereségünket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!