Sport

2011.01.24. 14:02

Egy öt perces rövidzárlat pecsételte meg az UKSE sorsát

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy az Alcoa FKC-RightPhone ellen megszerezze első idegenbeli pontját az UKSE Szekszárd NB I-es női csapata.

TEOL/Balázs László

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Gulya Krisztina (a labdával) jól játszott
[/caption]

A szekszárdi alakulat kezdése a Dunaújvárosi REK ellen látott első tizenöt percet idézte. Negyedóra elteltével azonban jött egy hullámvölgy: a rossz lövések után leindították a kék-sárga csapatot – négy-öt góllal ellépett a székesfehérvári gárda.

Az első játékrész hajrája ismét a vendégeké volt – a hazaiak gólzsákját, Krisztina Triscsukot jól kivették a játékból Jankovicsék –, higgadt, taktikus játékkal a szünetre egy gólra felzárkózott a szekszárdi csapat.

A második harminc perc elején úgy tűnt, hogy érik a vaskos meglepetés. Két góllal meglépett a szekszárdi csapat, s ha Weigelék belövik a hétméterest és a helyzeteiket, előnyös helyzetből várhatták volna a hajrát. Olyannyira belelkesült az UKSE, hogy a nagy rohanásba néhány rossz megoldás is becsúszott.

A jól egy-egyező fehérvári kézilabdázókról sokszor egy ütemmel lemaradtak a szekszárdi védők, a fölösleges szabálytalanságok miatt hat percig folyamatosan emberhátrányban játszott Kovács Jenő csapata. Az Alcoa gyors, összeszokott, rutinos csapat, amely kihasználta a kínálkozó lehetőségeket.

A hajrában még egyszer közel férkőzött vendéglátójához a Tolna megyei alakulat, de Vincze Melinda vezérletével az FKC már nem engedte ki kezéből az irányítást. A válogatott szélsőt nem tudták tartani Szekerczésék: 12 gólig jutott a 27 éves játékos, ráadásul mindegyik találata akcióból született.

Kattintson ide a bajnokság állásáért!

Az már a korábbi összecsapásokon is látszott, hogy az UKSE-játékosok erőnlétével nincs baj, fejben kell javulniuk, ha több ponto(ka)t szeretnének magukkal vinni a rájátszásba. Ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen sorrendben a DVSC, a Vác, a Veszprém és a Siófok látogat majd Szekszárdra.

A bravúrhoz a kellő sebesség már megvan, a taktikai elemek tökéletesítése, fegyelmezettség és még nagyobb összpontosítás kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!