Sport

2011.03.29. 13:36

A döntőért játszik a Paksi FC

Már csak egy lépést kell megtennie a Paksi FC-nek ahhoz, hogy az elmúlt évhez hasonlóan idén is bejusson a Ligakupa döntőjébe az atomvárosi alakulat.

TEOL/Rónai Gábor

Kedvező helyzetből várja a mai, zalaiak elleni visszavágót a Paks. Kis Károly együttese szombaton 2–1-re nyert Zalaegerszegen, azaz nagyon közel került ahhoz, hogy idén is a trófeáért csatázhasson a Ligakupában. Ehhez nem is kell nyernie a Paksnak, egy döntetlen, sőt még egy sovány 1–0-s hazai vereség is belefér. Persze arra senki sem gondol, hogy a ZTE nyerni fog Pakson, mindenki, szurkoló, vezető, edző és játékos nyerni akar.

Nem lesz könnyű annak ellenére sem, hogy a továbbjutás már a Paks kezében van. A zalaiak ugyanis a múlt szombati meccsig jobbak voltak Heffleréknél, az őszi bajnokin 2–2-re végeztek a Fehérvári úton, otthon pedig 1–0-ra legyőzték Égeréket. A széljárás azonban úgy tűnik, megfordult, a PFC négy napja úgy nyert, hogy végig az történt a pályán, amit Kis Károly eltervezett. Ettől függetlenül biztosak lehetünk benne, hogy Csank János kitalál valamit. Azaz jó meccsre van kilátás, amelyre érdemes kilátogatni – különösen úgy, hogy belépőjegyet sem kell fizetni!

– A szombati mérkőzésen sikerült előnyt szereznünk, ez azonban nem szabad, hogy elbizakodottá tegyen bennünket – mondta Kis Károly, a Paksi FC vezetőedzője. Ellenfelünk jól szervezett, és szívós csapat, ami azt jelenti, hogy mindent el fognak követni annak érdekében, hogy ledolgozzák a hátrányukat.

– Figyelmeztető kell legyen számunkra, hogy korábban a Siófok ellen kettő–nullás hátrányból sikerült továbbjutniuk. Nekünk, mint eddig mindig, most is maximálisan koncentrálnunk kell, és minden játékosnak tudása legjavát kell adnia. Bízom benne, hogy azok, akik lehetőséget kapnak a visszavágón, megtesznek majd mindent annak érdekében, hogy ahogy az elmúlt kiírásban, úgy idén is döntőbe jussunk a sorozatban.

Paksi FC–Zalaegerszeg FC, szerda, 18 óra. Paks, Fehérvári út. Tv: sport1, élő. A Paksi FC tervezett kezdőcsapata: Csernyánszki– Heffler T., Tamási G., Szabó J., Gévay– Bartha, Sipeki, Magasföldi, Vayer– Böde D., Kiss T. A kispadon: Pokorni (kapus), Bohner, Fiola, ifj. Haraszti Zs. Montvai, Nagy I., Vári.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!