Sport

2011.03.28. 20:22

Önmagának tett nehézzé egy sima meccset a KSC

Megizzadt a Cegléd ellen az Atomerőmű-KSC Szekszárd NB I-es női csapata, amely kiváló kezdés után azért is izgulhatott, hogy meglegyen a győzelem.

TEOL/M.D.

Atomerőmű-KSC Szekszárd– Ceglédi EKK 63–58
(27–10, 15–14, 7–24, 14–10).
Szekszárd, 200 néző. V: Márton, Vétek. KSC: Medgyessy 6, SZEMERÉDI 20/3, Szavercsenko 8, Vincze V. 12, Jevtusenko 6. Csere: Vincze A. 2, Tamás R. 2, Demeter 2, Tamis 3/3, Papp A. 2. Edző: Ujhelyi Gábor. Cegléd: Orbán 8, BAKSA 14, Dobrowolska, Kavaliauskaite 2, VARDA 14. Csere: Pap R. 13, Ruttner Zs. 7/3, Kobolák, Ruttner R., Szabó B. Edző: Salamon Endre.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 9–4. 15. p.: 33–14, 25. p.: 45–33, 35. p.: 53–54.
Kipontozódott: Jevtusenko a 38., Ruttner Zs. a 38. percben.

Az alapszakaszban oda-vissza legyőzte a Ceglédet a KSC együttese. Szekszárdon könnyebben (74–54), az Alföldön nehezebben (87–76) ment, de a sikert itt is, ott is kivívta Ujhelyi Gábor csapata. A kilencedik hely megszerzéséhez (megőrzéséhez) ismét kétszer kell legyőznie a Ceglédet az atomcsapatnak.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Szemerédi Krisztina (a labdával) nem okozott csalódást (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Hétfőn az első siker összejött – ám az izgalmakról szívesen lemondtak volna a nézők. Az elején mégy úgy tűnt, a szekszárdi meccshez hasonlóan most is simán nyer a KSC, az első negyedet ugyanis 17 (!) pontos előnnyel zárták Szemerédiék. Jól játszottak a hazaiak, úgy, ahogy az alapszakaszban több elbukott meccsen (például a BEAC ellen) kellett volna.  A tetemes előny azonban kényelmessé tette Demeteréket, akik visszavettek a tempóból – de még így is egy pontot hozzá tudtak tenni tizenhéthez a szünetig.

Padlón a Cegléd, eldőlt – gondolták sokan. A látogatók azonban nem adták fel, a harmadik tíz percet 24–7-re (!) megnyerték, a záró felvonás elején pedig már ők vezettek. Rá sem lehetett ismerni ekkor az első tíz percben parádézó szekszárdi csapatra, amely egy kisiskolás együttes benyomását keltette. Az alföldiek csak a hazaiak hibáiból éltek, azok azonban akadtak szép számmal.

Még szerencse, hogy a végére ismét összekapta magát a KSC, és jó hajrával megfordította a meccset. Ebben a párharcban ugyanis nem a különbség, a győzelem számít, már-pedig abból egy van a KSC-nek, és nulla a Ceglédnek. Persze ettől még elgondolkodhatnak (sőt el kell gondolkodniuk!) teljesítményükön Szavercsenkóék, nehogy kellemetlen meglepetésben legyen részük szerdán.

Ujhelyi Gábor, a KSC Szekszárd edzője: – Bebizonyítottuk, hogy egy meccsen belül is csodákra vagyunk képesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!