Sport

2011.05.05. 18:26

A tavasz meccse lehet az Újpest vendégjátéka

Akár a tavasz meccse is lehet a Paksi FC és az Újpest szombati összecsapása. Jó előjel, hogy a lilák eddig egy meccs kivételével mindig kikaptak az atomvárosban.

TEOL/Rónai Gábor

Két jó formában lévő csapat találkozik szombaton este Pakson. Az atomvárosiak hetek óta második helyen állnak a bajnoki táblázaton, és jó eséllyel pályáznak arra, hogy az idény végeztével nemzetközi kupaindulást érő helyen végezzenek. Az újpestiek pedig mostanság kerültek olyan formába, hogy már senki sem beszél a Megyeri úton a kiesésről, a sorozatban elért három győzelemnek köszönhetően már nyolcadikak a lilák, hat pontra a dobogótól. Attól a dobogótól, amelyről nem szívesen mond le Kis Károly csapata. Ha már ennyit küzdöttek, szenvedtek érte.

Ahhoz, hogy érmes helyen maradjanak Vayerék, ma le kell győzniük a lilákat. Jó előjel, hogy az Újpest eddigi négy paksi meccséből hármat elveszített, és csak egy döntetlent (még a PFC első NB I-es évében végeztek 1–1-re a felek) tud felmutatni. Tavaly 1–0-ra, a 2008/2009-es idényben 3–1-re, azt megelőzően pedig 2–0-ra nyertek a paksiak. Nemcsak a lilák elleni remek eredmények, de a várható kiváló hangulat miatt is sokan várják az Újpest fellépését. A lilák voltak azok, akik 2008-ban megdöntötték az addig fennálló nézőcsúcsot: a fentebb említett 2–0-s paksi sikert 5500 néző tapsolta a Fehérvári úton. Most is sokan lesznek, a lila szektor biztosan megtelik majd, de hazai részről is nagy az érdeklődés.

– Az Újpest nagyszerű formában van, hiszen utóbbi három meccsét megnyerte – mondta Kis Károly, a Paksi FC vezetőedzője. – Mozgékony gárda Mészöly Géza együttese, ezt megtapasztalhattuk személyesen is, hiszen a helyszínen néztük meg a Pápa ellen 2–1-re megnyert találkozójukat. Jó csapat benyomását tették ránk, ezek alapján is azt mondom, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Bízom benne, hogy szurkolóink támogatásával jó eredményt tudunk elérni, és folytatjuk az újpestiek elleni jó hazai sorozatunkat. A játékosok eddig is közel a maximumhoz teljesítettek, ennek így kell lennie szombat este is. Biztos vagyok benne, hogy aki kilátogat a stadionba, az egy nagy meccset fog látni – remélem, mi örülünk majd a végén.

Monicomp Liga, 27. forduló. Paksi FC–Újpest FC. Szombat, 19 óra. Paks, V: Kovács J. Z. A Paksi FC tervezett kezdőcsapata: 24 Csernyánszki– 16 Heffler T., 73 Éger, 30 Szabó J., 9 Csehi– 17 Magasföldi, 6 Sifter, 18 Fiola, 91 ifj. Haraszti Zs.– 10 Kiss T., 11 Vayer. A kispadon: 28 Pokorni (cserekapus), 2 Nagy I., 7 Báló, 8 Bohner, 19 Mészáros I., 22 Sipeki, 87 Vári.

A szurkolók számára fontos információ, hogy szombaton már reggel 8 órától nyitva lesz a stadion pénztára, így elővételben is meg lehet váltani a belépőket. A diákoknak pedig kedvezményt adnak, ha ketten érkeznek a meccsre, diákigazolványuk felmutatásával csak egyiküknek kell jegyet vennie!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!