Sport

2011.05.11. 15:51

Az egész megyét várják az ezüstmeccsre

A bajnokság legfontosabb meccsét vívja pénteken a Paksi FC NB I-es futballcsapata.

TEOL

Kis Károly együttese a Vasast fogadja (kezdés: 17 óra), és ha nyer, bebiztosítja ezüstérmét. Ki gondolta volna mindezt az idény rajtja előtt, amikor mindenki azt ecsetelgette, hogy Tököli Attila (a csatár három és fél év alatt 42 gólt szerzett) távozásával biztos a paksiak kiesése. Nemhogy kiesés nem lett belőle, hanem minden idők legjobb eredményét produkálták az atomvárosiak a 2010/2011-es idényben.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Éger László (balról) és a paksiak ezüstérmet szeretnének ünnepelni pénteken a Vasas ellen (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

A Ligakupát már megnyerték (azt a Debrecent győzték le, amelytől 2010-ben még kikaptak a fináléban), most pedig a bajnokság második helyét biztosíthatják be. Ha zsebben lesz a három pont, durranhatnak a pezsgők, lehet ünnepelni. Aztán pedig el lehet kezdeni nézegetni a térképet, hiszen késő nyártól kezdődhet a menetelés az Európa Liga selejtezőjében.

A pénteki meccset nagy várakozás előzi meg, nem mindennap ünnepelhet ugyanis bajnoki második helyet egy olyan kiscsapat, amelyik öt éve még az NB II-ben futballozott, és ilyentájt a Kaposvölgye, a Felcsút ellen készült. A közönség egész évben kitett magáért, ezúttal azonban még nagyobb szükségük lesz Égeréknek a lelkesítő drukkolásra.

A kapitány amúgy a dunántúli sportújságírók megyei tájértekezletén is kijelentette: ő már nyert bajnoki aranyat a Dunaferrel és a Debrecennel is (utóbbival hármat is), de számára – már csak paksi kötődése miatt is – mindegyik fényét elhomályosítaná a mostani ezüst.
A találkozót a diákok igazolványuk felmutatásával ingyen tekinthetik meg.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!