Sport

2011.07.24. 19:39

A rosszul sikerült főpróba után jó elődás jön?

Simán kikapott a bajnoki címvédő Videotontól az MVM Paks az OTP Bank Liga vasárnapi meccsén. Igaz, majdnem 60 percet emberhátrányban játszottak az atomvárosiak.

TEOL/R.G.

Eszükbe sem jutott a paksiaknak, hogy elhalasszák a Videoton elleni bajnoki mérkőzésüket. Pedig megtehették volna (ahogy mostani ellenfelük, a Videoton is elhalasztotta a Siófok elleni bajnoki nyitányt), hiszen csütörtökön fontos Európa-liga-összecsapás vár rájuk. Az egyedüliként állva maradt magyar kupacsapatunk a sorozat harmadik körében a Hearts of Midlothian csapatát fogadja – Székesfehérváron. Azok után, hogy az első körben kiütötte az andorrai UE Santa Colomát (1–0 és 4–0), majd a másodikban a norvég IL Tromsőt (1–1 és 3–0), a skót liga előző idényének harmadik helyezettjével néznek farkasszemet Vayerék.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Vaskó Tamás (balról) és Hrepka Ádám harcolt a labdáért (Fotó: Molnár Gyula)
[/caption]

Utólag kár okosnak lenni, de talán mégis jobb lett volna pihenni a könnyűnek cseppet sem ígérkező összecsapás előtt. Pénteken hajnalban még a fellegekben jártak a paksiak (szó szerint, hiszen negyed ötkor szállt le a repülőgépük Budapesten, és fél hét is volt, mire megérkezett Paksra a csapatot szállító busz). Ehhez képest alig több mint 48 óra után bajnokit játszottak – épp a legjobb magyar csapat, a Videoton ellen. Benne volt a pakliban, hogy rosszul sül el...

Sajnos így is lett. A Videoton szemernyi esélyt sem adott a Paksnak, és 4–0-s győzelemmel mutatkozott be a 2011/2012-es idényben. A fehérváriak már a 4. percben vezetéshez jutottak, s a folytatásban is több veszélyes támadást vezettek. A zöldeken még látszott, hogy komoly utat tettek meg (Tromsö oda-vissza majd 7000 kilométerre feszik), nehezen vették fel a ritmust. Aztán amikor Bartha Lászlót (legyünk annyira lokálpatrióták, hogy írjuk le: elhamarkodottan) kiállította a játékvezető, érezhetően el is dőlt a mérkőzés. A fáradt Paks már nem volt képes újítani, a Videoton pedig újabb két góllal eldöntötte a három bajnoki pont sorsát. Ha a két csapat fehérvári múltját nézzük, tulajdonképpen nem történt tragédia, hiszen amióta NB I-ben játszik a Paks, még nem tudott nyerni Székesfehérváron.

– Senki sem örül, hogyha vereséget szenved, de gratulálok a Videotonnak, hiszen teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót. A kiállításról? A bírókkal soha nem foglalkozom, most sem teszek kivételt. Remélem az Európa-ligában majd sikerül javítanunk – nyilatkozta Kis Károly, a paksiak szekvezetője a találkozó lefújását követően.
„A rossz főpróbát általában jó előadás követi” – tartja a mondás. Ha igaz a kijelentés, akkor az MVM Paks gárdájának cseppet sem kell aggódnia a skótok fellépése miatt...

OTP Bank Liga, 2. forduló. Videoton FC–MVM Paks 4–0 (2–0). Székesfehérvár, 3200 néző, V: Berger. Videoton: Tujvel– Brachi, Lipták, Vaskó, Horváth G.– Szakály D. (Szolnoki 85.), Sándor Gy., Mitrovic, Vasiljevic (Nikolics 70.), Walter– Alves (Evandro 78.). Vezetőedző: Paulo Sousa. Paks: Csernyánszki– Heffler T., Éger, Fiola, Báló– Bartha, Sifter, Sipeki (Gévay 70.), Böde (Szabó J. 41.), Heffler N. (Hrepka 43.)– Magasföldi. Vezetőedző: Kis Károly. Gólszerző: Vasziljevics (4., 68.), Alves (38.), Nikolics (87.). Kiállítva: Bartha (36.).

Így estek a gólok

4. perc: Sándor adott kitűnő labdát Vasziljevicsnek, aki két védő között kilépve mintegy 10 méterről Csernyánszki mellett a bal alsóba helyezett (1–0). 38. perc: Brachi jobb oldali beadása után a rövid saroknál érkező André Alves közvetlen közelről a kapuba fejelt (2–0). 68. perc: Alves labdáját a védők mögé belépő Vasziljevics mellre vette, majd senkitől sem zavartatva mintegy négy méterről a hálóba gurított (3–0). 87. perc: Nikolics vezetgette a labdát a bal oldalon, majd bevitte középre, és 20 méterről a bal alsóba bombázott (4–0).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!