Sport

2012.07.23. 16:15

Nyeregszemle: 250 kilométer öt nap alatt

Egy tamási és pári lovasokból álló csapat is részt vett az idei Nyeregszemlén, Ópusztaszeren – tudtuk meg Páczelt Jánostól, a baráti társaság egyik tagjától.

Steinbach Zs.

A Nyeregszemle az ország egyik legnagyobb lovasfesztiválja. Az eseményre több száz ló és lovas érkezik, az érdeklődő vendégek száma pedig tízezer körül van. Idén négyszáznégy lóval jelentek meg lovasok a Nyeregszemlén, több százan lóháton érkeztek. Közöttük volt a pári csapat is, amely baráti társaság tagjai tizenhárom éve vesznek részt lovastúrákon.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Nagy élmény volt a gerjeni kompozás is a lovakkal
[/caption]
A Nyeregszemlére való ellovagolásra a településről hárman vállalkoztak: Páczelt János (Liza nyergében), Keszthelyi Péter (Ramada nyergében) és Dobos Attila (Artur nyergében). Kísérőik voltak Szakály Ágnes, Horváth Zita valamint lovászuk, Orsós György.

A társaság Páriból indult, az első napi úticél Kajdacs volt. A második napon gerjeni kompátkeléssel fűszerezve Kalocsáig vitt az útjuk. A harmadik napon Kiskunhalasig értek el, a túra következő állomása pedig Kiskunmajsa volt. Az ötödik napon, kétszázötven kilométer megtétele után érkeztek meg Ópusztaszerre, ahol három napot töltöttek a fesztiválon. Haza viszont már lovak és lovasaik is gépi erejű járművekkel érkeztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!