Sport

2012.07.24. 07:22

Táborban pallérozódtak az ifjú horgászok

Címkék#horgászat

Országos bajnokok, nemzetközi versenyek résztvevői kerültek már ki a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetségének táborozói közül.

H. E.

 Gecse Lajos, a szervezet ügyvezető elnöke elmondta, több mint tíz éve rendezik meg a tábort, évente változó helyszínen. Ezúttal a Tamási melletti Gonozdi I. tónál töltötték a múlt hetet az ifjú horgászok, akik egyesültükben kiemelkedő teljesítményükkel tűntek ki.

A tábor célja az volt, hogy a gyerekek képességeit a táborban oktatók segítségével tovább fejlesszék, minél jobb versenyzőkké tegyék őket. Ismereteikből versenyen adtak számot. A Négytusa versenyszámai: szellemi vetélkedő (horgászati alapismeretek), barkácsolás (szerelési képességek), halfogás, célbadobás (szabvány dobósúllyal kellett célba találni).
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Hermán Zsófia Janka, a két lány résztvevő egyike a tóparton Fotó: Mártonfai D.
[/caption]
A serdülőknél (10-14 évesek) Gergely Máté (Bonyhád „Völgység” Horgászegyesület) lett a Négytusa 1. helyezettje, a 2.  Gálosi Kristóf (Madocsai Sporthorgász Egyesület), a 3. Kovács Ádám (Dombóvár Városi Horgász Egyesület). Az ifjúsági korcsoportban (15-16 évesek) Hujber János (Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete) végzett az élen, a 2. Lévai Tibor (Tolnai Horgászegyesület), a 3. Dudás Dávid (Paksi Atomerőmű Horgászegyesület).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!