Sport

2013.01.09. 12:03

Penészgomba nehezíti az éllovas UFC felkészülését

A Dráva-csoportban szereplő öt Tolna megyei csapat közül a listavezető Tolle UFC Szekszárd kezdte meg először a téli felkészülést.

TEOL/Balázs László

Kvanduk János vezetőedző csapata nyolc edzőmérkőzéssel és két teremtornával hangol majd a márciusi rajtra. Az edző elmondta, hogy jelenleg 13 mezőnyjátékos van, aki játszani tud a csapatban. Lesznek változások a keretben, három-négy érkező  játékos szerepel a fiatal szakvezető kívánságlistáján. A kevesebb lehetőséghez jutó felnőtt, és utánpótláskorú játékosokat megyei csapatok hívják. Őket csak akkor engedi el a klub, ha a vezetők biztosítottnak látják a fejlődésüket. A sérültekről annyit tudtunk meg, hogy Dobra Benjamin és Dienes Gábor is elkezdte a futást.

Az NB III éllovasának elnöke, Fehér Attila hozzátette: a csapat és a szakvezetés egyaránt komoly üzenetet küldött őszi szereplésével mindazoknak, akik szeretik a szekszárdi labdarúgást. A vezető mindenkit megnyugtat, hogy működik az egyesületi modell. A klub annak ellenére sem változtat az átigazolási stratégiáján, hogy a felnőtt együttes immár 24 bajnoki mérkőzés óta veretlen. A keret frissítése céljából két játékos a saját utánpótlásból, két tehetséges labdarúgó megyei csapatokból, míg két minőségi focista felsőbb osztályból érkezhet.

– Olyan környékbeli játékosokkal egyeztetünk, akik vagy az egyesülethez, vagy a régióhoz kötődnek. Célunk, hogy a következő évben is az NB III-ban szerepeljünk. A magasabb osztály egyelőre csak álomkategória – fogalmazott Fehér Attila. – Jelenleg a legnagyobb feladatunk, hogy a hatvan éves öltözőkben megjelent egészégre káros penészgomba kiirtsuk. A munkálatokat saját pénzből finanszírozzuk. Mindeközben a TAO-pályázaton öltözőfelújításra megítélt 150 millió forint az MLSZ bankszámláján pihen és önkormányzati önerőre vár...

Az UFC felkészülési programja. Január 19.: Tolle UFC Szekszárd-Bátaszék 14. Január 20.: XI. Váz Bau Kupa teremtorna, Szekszárd. Január 26.: UFC-Balatonfüred 14. Január 26.: II. Horfer Serleg Kupa jótékonysági teremtorna, Tolna. Február 2.: UFC-Andráshida (később kijelölendő időpontban). Február 9.: UFC-Bajai LSE 14. Február 13.: Tatabánya-UFC (később kijelölendő időpont és helyszín). Február 16.: MTK U19–UFC (később kijelölendő időpont és helyszín). Február 23.: UFC-Őcsény 11. Március 1.: Andráshida–UFC (később kijelölendő időpontban).

TEOL/Balázs László -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!