Sport

2014.03.21. 07:13

Védekezés kontra támadás a kosárlabdában

Két hét szünet után folytatódik az élvonalbeli férfi bajnokság középszakasza a felsőházban is.

Balázs László

A harmadik fordulóban az NB I legjobban védekező csapatához látogat az Atomerőmű SE férfi kosárcsapata. A Kecskeméti TE-Duna Aszfalt az alapszakaszt az előkelő harmadik helyen zárta, ráadásul csak az egymás elleni eredmények miatt szorult az Alba Fehérvár mögé. A Kecskemét sikereinek titka az összeszokottságban keresendő, hiszen a csapat gerince évek óta együtt játszik: Wittmann, Bencze, Hegedűs, Derasimovic, Karahodzic, Mészáros és a Pongó-fivérek már tavaly a másodosztályban is együtt kosaraztak, ami előnyt jelentett a szezon kezdetén. A KTE játéka magán viseli a tipikus szerb iskola jegyeit, hajtós, kemény kosárlabdát játszanak, bátran vállalkoznak távolról. Emellett a védekezésük az, ami kiemeli őket a többi alakulat közül: az alapszakaszban lejátszott 22 mérkőzésen átlagosan mindössze 67.3 pontot kaptak, amivel a lista élén végeztek. A második helyen egyébként az ASE állt 70 kapott ponttal. A dobott pontokat nézve érdekesség, hogy a legkevesebbet a KTE szerezte, mégpedig 72.3-at, szemben a paksiak 83.3 egységével.

Sztojan Ivkovics szakmai igazgató gárdájának van sérült játékosa. Kemal Karahodzic orrcsontja eltörött, speciális védőmaszkot kap, az ő játéka kérdéses a piros-kékek ellen. Ugyanakkor Nikola Jovanovic sérült bokája egyre jobb állapotba kerül, így a szakmai stáb optimista a visszatérését illetően. 

A paksi csapatban mindenki egészséges, és mivel bajnoki után edzőmeccsen is legyőzték az évek óta mumusnak számító Kaposvárt, talán az önbizalommal sem lesz gond. Hogy a négy amerikai légiós közül melyik marad ki, az csak a mérkőzés napján dől el.

Az alapszakaszban oda-vissza legyőzte a lila-fehér együttest az ASE: ősszel Pakson 60–50-re, a kecskeméti visszavágón 66–61-re nyertek Kovács Ákosék.

A paksiakat érintő hír, hogy Tóth Ádám, Szabó Zsolt és Kerpel-Fronius Balázs meghívót kapott a nemzeti válogatott bő, 26 tagú keretébe. A csapat programja június 30-án kezdődik. A férfiak bázisa Kecskeméten lesz, s valószínűleg itt játssza a grúzok, a csehek és a portugálok elleni augusztusi Eb-selejtezőjét is a válogatott, de ebben a kérdésben még nincs megegyezés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!