Sport

2015.09.05. 10:54

Szervezettség és hit kell az UFC-nek Gyulán

A Bölcskei SE ma otthon, a Paksi FC II. és a Szekszárdi UFC vasárnap idegenben lép pályára az NB III-as focibajnokságban.

Balázs L.

Új edzővel, de egy vezéráldozattal várja a Várfürdő-Gyulai Termál FC elleni vasárnapi bajnokit az első pontjáért hajtó Szekszárdi UFC NB III-as csapata. Szerda óta Nagy Tamás irányítja a szakmai munkát, s egy új edző mindig más impulzusokat adhat egy csapatnak. Ebben bíznak az UFC-nél is, no meg abban, hogy egyszer minden rossz sorozat  megszakad. Az 52 éves szakvezető foghíjas keretnek tartotta első edzéseit. Dobra Benjaminnak másodszor szakadt el a keresztszalagja, az ő kiesését biztosan megérzi majd a csapat. Lékó Roland szintén sérülés miatt nem léphet pályára a fürdővárosban; Nánási Attila, Hegedűs Márk, Nagyváradi Olivér betegség miatt hagyott ki tréningeket; Márton Erik pedig még nem töltötte le négy mérkőzésre szóló eltiltását.

A Gyulai Termál FC még veretlen a pontvadászatban – két-két győzelem és döntetlen Szekeres Lajos edző alakulatának mérlege –, Zsókéktól bravúr lenne a pontszerzés.
– Stabil alapjátékra készülünk Gyulán. Annyira nem ismerem a csapatot, hogy fejjel a falnak küldjem a fiúkat. A három közös edzésen egyelőre alapdolgokat gyakoroltunk. Amit szeretnék viszontlátni a pályán, hogy játékfegyelmet tekintve picit szervezettebbek, odaadóbbak legyenek a játékosok, mint a korábbi négy összecsapáson – mondta Nagy Tamás, a szekszárdiak szakvezetője. – Ilyen rövid idő alatt nem tudtam felmérni labdarúgóim képességeit, így meglátjuk, hogy elegek, vagy korlátozottak lesznek az egyéni kvalitások a vasárnapi meccsen. Bízom benne, hogy odateszik magukat focistáim. Hogy ez mire lesz elég, azt előre nem lehet megmondani. Mindkét gárdának lehet jó vagy rossz napja, illetve szerencséje. Törekednünk kell arra, hogy megnyerjük a találkozót.

Alsóházi derbit játszik a Bölcske, amely a 14. helyről várja a Hódmezővásárhelyi FC  (12.) elleni összecsapást.
– Nyáron megváltozott csapatom korösszetétele. Idősebb futballisták hagyták el a klubot, helyükre zömében U21-ben szereplő labdarúgók érkeztek. Ők az utánpótlás-bajnokságban nem kapták meg azokat a pofonokat, amelyeket már meg kellett volna kapniuk. Olyan hibákat követünk el, amelyek korábban nem voltak jellemzőek ránk. Sok gólt kapunk pontrúgásból. Hiányzik a rutin, nincsenek vezéregyéniségei a csapatnak. Belső késztetés, motivációs háttér kérdése is – ami a mentalitásban megjelenik –, hogy kiből válik jó irányító. Jól indultunk, de most az mondom, hogy az idei kemény éve lesz a bölcskei labdarúgásnak – nyilatkozta lapunknak Buzás Attila, a Bölcskei SE vezetőedzője.

A 6. forduló párosításai, szombat: SZEOL SC–FC Dabas, Pénzügyőr SE–Dunaharaszti MTK, Bölcskei SE–Hódmezővásárhelyi 16.30. Vasárnap: Budapest Honvéd-MFA II.–ESMTK 16, Szentlőrinc SE–Békéscsabai 1912 Előre II., Gyulai Termál FC–Szekszárdi UFC, Komlói Bányász–Paksi FC II., Budafoki MTE-Újbuda–Monori SE 16.30.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!