Sport

2016.01.27. 14:25

Elkapta a listavezetőt a völgységi alakulat

A bajnokság második helyén álló Vasas Akadémia után (97–91) a listavezető Veszprémnek is fejet kellett hajtania a címvédő előtt.

B. S.

A listavezető Veszprém az első fordulóban igen nagy csapást mért az átalakuló Metal-Work Bonyhádi KSE-re, azonban azóta kezdi megtalálni Rutkai edző a nyerő receptet, mi sem bizonyítja jobban, hogy most az eddig magabiztosan menetelő bakonyiak is fejet hajtottak az NB I/B címvédője előtt.

Az első negyedben tapogatózó játék folyt, kevés kosár és körülményes támadójáték jellemezte a játékrészt. A bonyhádi csapatot támadásban Jilling és Tömösváry tartotta meccsben, azonban a rutinos Kámán tripláival nem tudtak mit kezdeni. A negyed utolsó két percében egyik csapat sem talált a gyűrűbe így 12–16-tal mehettek a srácok pihenőre. A második negyedben Somogyfoki egy lepattanóért zajló csatában megsérült, le kellet cserélni és már nem is tudott visszajönni a folytatásra. Ez azért is volt kulcspillanat, mert a vendégek előszeretettel, alsó posztokról szeretnek helyzeteket kialakítani. Kicsit meg is zavarodott a BKSE, a negyed második felére 10 pont fölé kúszott a hátrányuk. Amikor már úgy tűnt, hogy ezzel a hátránnyal kell nagyszünetre menniük, érkezett Kovács Balázs, és a vele szemben elkövetett fault miatt hármat dobhatott a vonalról, amiből kettőt értékesített is (25–34).

A harmadik negyedet a völgységiek kezdték jobban, ám erre Körtélyesiék 8–0-val válaszoltak. A 28. percben bemutatkozott az új szerzemény, Jan Pavlík, aki remekül szállt be a játékba: labdaszerzése után Jilling értékesített két büntetőt. A játékrész végére 12 pontról sikerül visszakapaszkodni 6-ra, így következett az utolsó játékrész (44–50). A záró negyed a szokásos izgalmakat hozta. A rutinos Pavlik pár percre magához ragadta a karmesteri pálcát és egy 2+1-gyel, egy triplával és egy zicerrel az első perc után ismét a BKSE-nél volt az előny, de vezetés tiszavirág életűnek bizonyult. Az ismét teltházas bonyhádi sportcsarnok torkaszakadtából buzdította tovább övéit: meg is lett a várt reakció, kedvenceik visszavették a vezetést. A hátralévő időben a Bonyhád irányította a mérkőzést, de végig 1 és 3 pont között mozgott az eredmény. Két pontos különbségnél Kámán emelt rá egy triplát a győzelemért, azonban az kimaradt, így a BKSE a tabella második helyezettje után a listavezetőt is vereséggel küldte haza.


Férfi NB I/B, Nyugati-csoport.
Metal-Work Bonyhádi KSE–HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 66–64 (12–16, 13–18, 19–16, 22–14).
Bonyhádi KSE: Jilling 25/15, Adebayo, Kovács B. 8, Hegedűs 5/3, Tömösváry 11. Csere: Pavlik 8/3, Gébert 3/3, Juhász 3/3, Baki S. 3, Somogyfoki, Fetzer, Szavai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!