Sport

2016.06.12. 15:48

Ifjabb Ficza zseniálisan vezetett Moszkvában

Szenzációs teljesítményt nyújtva a kilencedik helyen zárta a főversenyt a Túraautó Világbajnokság (WTCC) Orosz Nagydíján ifjabb Ficza Ferenc, a Zengő Motorsport szekszárdi pilótája, így pontszerzőként utazhat haza Moszkvából.

R.G.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Ifjabb Ficza Ferenc és a Honda Civic kitett magáért Moszkvában (Fotó: Ficza Ferenc Facebook)
[/caption]

A 19 éves fiatal igen érett versenyzést mutatott be, sorra előzte meg a nagy neveket, köztük például Yvan Müllert (Citroen C-Elysée), vagy Mehdi Bennanit (Citroen C-Elysée), s ha még egy körig tart a futam, akár a címvédő José Maria Lopezt (Citroen C-Elysée) is lehagyta volna. Ifjabb Ficza Ferencet valamelyest kárpótolta a sors, hiszen a Magyar Nagydíjon ugyancsak kilencedikként megszerzett két világbajnoki pontját elvették az istállótól, mondván, hogy a padlólemez nem volt az előírtaknak megfelelő a Honda Civicen.

A kilencedik hely, és a jó teljesítmény – ifjabb Ficzáé lett a második verseny leggyorsabb köre) csak azoknak meglepő, akik nem figyelik folyamatosan a szekszárdi tehetség eredményeit, amelyek edzésről edzésre,  futamról futamra javulnak, s Fecó most már tényleg nagyon közel van a mezőny első feléhez. A hétvége másik futama nem sikerült ennyire jól, de azért az első versenyen is sikerült két pilótát megelőznie, így a tizenötödik helyen végzett.

Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport korábbi kedvence, a gyári Honda Civic-kel az első versenyen a 10. helyen végzett, míg a főversenyen a harmadik helyen végzett. A sorozat következő futamait június 26-án Portugáliában rendezik. A vb-pontversenyben José Maria Lopez (Citroen C-Elysée) vezet 223 ponttal, Michelisz Norbert 105 ponttal a hatodik helyen áll, ifjabb Ficza a mostani két pontjával a 17. pozíciót foglalja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!