Sport

2017.01.07. 12:48

Watkins visszatér az ASE-ba!

Ryan Watkins újra csatasorba áll Pakson. Ennél jobb hírt aligha kaphattak volna az Atomerőmű SE férficsapatánál az idei év első bajnokija előtt.

R.G.

Húsz pont, tizenkilenc lepattanó. Imponáló teljesítménnyel kezdte a 2016/2017-es szezont Ryan Watkins, aki a nyitányon, Sopronban rukkolt elő az élvonalban ritkán látható produkcióval. Aztán beütött a krach. A MAFC elleni hazai összecsapás elején Watkins megsérült, és az ősszel már nem is léphetett pályára a négyszeres bajnok ASE színeiben. Nem gondoltuk volna, hogy ennyire hiányozni fog...

Az Atomerőmű SE Watkins nélkül szó szerint fogatlan oroszlánra hasonlított, s olyan gyenge produkcióval rukkolt elő, amilyennel nem mostanában. A tizenegy összecsapásukból csupán hármat tudtak megnyerni Kovács Ákosék, de a MAFC (94–86), a Szeged (79–72) és a Vasas (98–77) elleni sikerekért nem jár taps, az ASE-val szemben – különösen hazai pályán – ilyen csapatok ellen minden körülmények között kötelező győznie!

Watkins tehát visszatér, s ettől már most sokkal jobb a hangulat a csapat háza táján. Még akkor is, ha a kapitány, Medve Máté műtét miatt kiesett, s nem lehet ott a pályán Sömenek Martin sem – igaz, utóbbi annyira most még nem hiányzik.

Az ASE kispadján a Kecskemét elleni bajnokin is a litván Gediminas Petrauskas foglal helyet, aki mellett következetesen kitart a klubvezetés. Bíznak a 31 éves szakemberben, és hisznek benne, hogy előbb-utóbb beérik az a kemény munka, amit a tréner az edzéseken elvégeztetett csapatával. A szurkolók is csak ebben tudnak reménykedni, nekik is sokat érő újévi ajándék lenne, ha ma este sikerülne legyőzni az alföldieket.  

– Nem úgy zártuk az előző évet, ahogy szerettük volna, ezért egy sokkal jobb produkcióval akarjuk kezdeni az új évet – nyilatkozta Gediminas Petrauskas a bb1.hu internetes portálon. – Hazai pályán mindenképpen nyerni szeretnénk. Ki kell mennünk a parkettre, harcolni a végsőkig, és a legjobbunkat nyújtani, hogy győztesen jöhessünk le a parkettről. A Kecskemét játékosai nagyon erősek a palánk alatt, az irányítóval pedig úgy tűnik, hogy megtalálták a számításaikat. Csapatuk erejét mutatja, hogy megverték a Körmendet és a Szolnokot is, szóval nagyon nehéz meccsre számítok. Sömenek és Medve biztosan nem játszik, viszont jó hír, hogy Ryan Watkins ott lehet a pályán.

Férfi NB I, 12. forduló. Atomerőmű SE–KTE Duna Aszfalt. Paks, ASE-sportcsarnok, szombat, 18 óra. Vezeti: Török R., Söjtöry T., Gál J.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!