Sport

2017.04.22. 14:30

Eddig csak az UFC tudta legyőzni saját pályáján a Kakasdot

A listavezető Szekszárd Majoson vendégeskedik, a Tevel Kölesdre látogat a megyei első osztály hétvégi fordulójában. A rangadót mégis a Kakasd és a Bátaszék vívja – előbbi egy győzelemmel pontszámban utolérheti riválisát a tabellán.

Rónai Gábor ([email protected])

KAKASD SE (8.)–BÁTASZÉK SE (4.)

KNIESZ MÁTYÁS, A KAKASD SE EDZŐJE: – Aki eddig figyelemmel kísérte csapatunk teljesítményét, az láthatja, hogy gólokban gazdag meccseket játszunk, sok gólt rúgunk, de sokat is kapunk. Felvállaljuk a nyílt játékot, mert a védekezésünk nem az igazi, a teveliek ellen is az utolsó percben buktuk el a győzelmet. Az utolsó két bajnokink azt mutatta, hogy ha az alapcsapatunkkal fel tudunk állni, akkor bármelyik riválisunknak méltó ellenfelei tudunk lenni. Hazai pályán csupán az éllovas Szekszárdól kaptunk ki, bizakodó vagyok. A bátaszékiekkel mindig kemény, harcos meccset vívtunk, eddig nem sok sikerélményben volt részünk, remélem, ezúttal lesz okunk az örömre.

KISS JÁNOS, A BÁTASZÉK SE EDZŐJE: – Nagyon fontos volt számunkra, hogy megnyerjük a majosiak elleni rangadót. A felkészülésünk jól sikerült, az eredményeink viszont nem úgy alakultak, ahogy azt ez alapján reméltük. Jókor jött a Majos elleni győzelem, remélem, hogy ezzel a sikerrel kilábalunk a hullámvölgyből. A kakasdiak jó formában vannak, ha kijön nekik a lépés, akkor bárkit képesek megverni. Szeretnénk velük egy jó meccset játszani, bízom benne, hogy újabb értékes győzelemmel lépkedhetünk közelebb a dobogóhoz.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A Kakasd SE–Bátaszék SE mérkőzés várható kezdőcsapatai
[/caption]

DOMBÓVÁR FC (11.)–SZEDRESI SE (2.)

A vártnál gyengébben szerepelnek a dombóváriak, pedig a játékoskeretük alapján – még ha sok fiatalt most építenek be – jóval előrébb kellene állniuk a tabellán. Bőzsöny János együttesének nem lesz könnyű dolga a hétvégén, hiszen a második helyen álló, az aranyért harcoló Szedrest kellene megállítaniuk.

Ősszel 2–1-re győzött Lacza József együttese, amely a mezőnyben egyedüliként veretlen még az idegenbeli meccseket tekintve, négy győzelem mellett négyszer döntetlenre végeztek Bíró Adriánék. Ha nyer a Szedres, miközben a Szekszárd veszít, akkor új éllovast köszönthetünk a megyei első osztályban.

DUNAFÖLDVÁR FC (10.)–TOLNA VFC (7.)

A földváriak két hete nagy győzelmet (2–1) arattak az éllovas Szekszárd ellen, így a legrosszabbkor jött Barics Péter együttesének, hogy a múlt héten szabadnaposként nem tudták meglovagolni a sikert. Most a Tolna ellen tehetik meg mindezt, s bár egyáltalán nem lesz könnyű dolguk, a jó hazai mérlegükben (4 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség) joggal bízhatnak. Ősszel 1–0-ra a Tolna győzött.

MAJOSI SE (5.)–SZEKSZÁRDI UFC II. (1.)

Ha tartani szeretnék a lépést a dobogósokkal, akkor kellenek a bravúrgyőzelmek. Az éllovas Szekszárdi UFC II. elleni mindenképpen annak számítana a Majosi SE-től, amelybe eltiltása után visszatérhet a gólfelelős Lizák Péter, ráadásul az is jól jöhet Hegedűs Péter tanítványainak, hogy a szekszárdiak NB III-as csapata is vasárnap lép pályára, így pedig nem lehet tudni, hogy kik „játszhatnak vissza” Dienes Pál együttesébe. Ősszel az UFC 4–1-re győzött a majosiak ellen, akik nincsenek éppen bombaformában, hiszen utóbbi öt meccsükből négyet is elveszítettek, ám a földváriak sikere nekik is erőt adhat vasárnapra.

KÖLESDI SE (9.)–TEVEL MEDOSZ SE (6.)

A korábbi években számtalan nagy derbit vívott a két csapat, s a helyezésbeli és a pontbeli különbségek ellenére ezúttal is pikáns csatára van kilátás. A Sánta István dirigálta kölesdiek tavasszal már három meccset megnyertek, amivel túl is szárnyalták őszi teljesítményüket. A Kalmár Ferenc edzette teveliek egy hete 8–0-ra lelépték az Őcsényt, azaz be vannak járatva a góllövőcipők, ráadásul ősszel 3–0-ra győztek, aminek köszönhetően most náluk lesz a lélektani előny.

TAMÁSI 2009 FC (12.)– ŐCSÉNY SK (13.)

Az utolsó előtti fogadja az utolsót – erre szokták mondani, hogy kiesési rangadó. Valójában azonban szó sincs erről, hiszen amíg a sárköziek nulla pontosak, addig a tamásiak már 16-nál járnak és meglepő lenne, ha nem 19 állna a nevük mellett a találkozót követően. Az őcsényiek Tevelen ugyan nyolcat kaptak, de az első félidőben kifejezetten jól tartották magukat, s amíg bírták erővel nem is volt gondjuk. A tamásiak ugyanakkor már „villantottak” a szezonban, a Szedrest például idegenben tudták legyőzni 2–1-re (Fritz Ádáméknak máig ez az egyetlen vereségük), a Bonyháddal hazai környezetben 1–1-et, a Tolnával 3–3-at, a Tevellel pedig 2–2-t játszottak.

A címvédő BONYHÁD VÖLGYSÉG LC a hétvégi fordulóban szabadnapos lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!