Sport

2017.05.22. 17:13

A legeredményesebb helyi versenyző Cseh László

Egyre ismertebb a mözsi lovassport. A hét végén fogathajtók mérték össze tudásukat a helyi pályán.

Wessely Gábor ([email protected])

Országos fogathajtó versenyeket 2011-től rendez a Tolna-Mözsi Lovas Egyesület. Most, május 20–21-én adtak otthont egy ilyen eseménynek. Közel harmincan neveztek be. Az indulók többsége Tolna megyei volt – faddi, mözsi, paksi, pincehelyi, simontornyai, zombai –, de érkeztek fogathajtók az ország távolabbi tájairól, s még Romániából is. Az egyesület elnöke, ifj. Virág József elmondta: keményen dolgoztak, az elmúlt egy hónap az előkészítésről szólt. A pályaépítés elsősorban Pákolicz Istvánt dicséri, de az ötvenfős sportegyesület minden tagja besegített. Versenyző öt van Mözsön, korábban az elnök is indult, de ez alkalommal bíróként vett részt a fogathajtók viadalán. [caption id="" align="alignleft" width="650"] A keceli Farkas József díjhajtásban és akadályhajtásban is diadalmaskodott póni kettesfogatával - Galériánkhoz kattintson a képre (Fotók: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Az időjárás kedvezett a versenynek, a két-háromszáz főnyi közönség jól érezhette magát. A közérzetjavítást a kitelepült árusok is segítették: innivalóval, harapnivalóval, édességgel, főtt kukoricával, fagylalttal. Díjhajtásban, akadályhajtásban és maratoni, 14 kilométeres távon is összemérték tudásukat a versenyzők. A következő Tolna megyei fogathajtó verseny Kajdacson lesz, május 27-én.

A verseny győztesei

Díjhajtás:
„A” kategória, egyes fogat: D’Ess Gábor (Eger), „A” kategória, kettes fogat: Kovács Imre (Románia), „B” kategória, kettes fogat: Cseh László (Tolna-Mözs), Póni, kettes fogat: Farkas József (Kecel), Póni, négyes fogat: Rohr Máté (Kaposvár).

Akadályhajtás:
„A” kategória, egyes fogat: D’Ess Gábor (Eger), „A” kategória, kettes fogat: Czakó Attila (Kiskunmajsa), „B” kategória, kettes fogat: Kiss Sándor (Nyíregyháza), Póni, kettes fogat: Farkas József (Kecel), Póni, négyes fogat: Rohr Máté (Kaposvár).

Maratonhajtás:
„A” kategória, egyes fogat: D’Ess Gábor (Eger), „A” kategória, kettes fogat: Czakó Attila (Kiskunmajsa), „B” kategória, kettes fogat: Virág József (Tolna-Mözs), Póni, négyes fogat: Rohr Máté (Kaposvár).

Összetett:
„A” kategória, egyes fogat: D’Ess Gábor (Eger), „A” kategória, kettes fogat: Czakó Attila (Kiskunmajsa), „B” kategória, kettes fogat: Bányai Norbert (Nyíregyháza), Póni, négyes fogat: Rohr Máté (Kaposvár).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!