családi nap

2017.08.14. 09:30

Hatvan éve szállt fel itt az első vitorlázógép

Hétvégén volt az Őcsényi Repülőklub megalakulásának 60. évfordulójára szervezett nosztalgia és családi nap. A jól sikerült nosztalgia és családi nappal mondtak köszönetet az alapítóknak, elődöknek.

Balázs László

A régi tagok a klub oktatóival repülhettek

Fotó: Mártonfai Dénes

Az időjárás kegyes volt, így gördülékenyen lezajlott az Őcsényi Repülőklub megalakulásának 60. évfordulójára szervezett nosztalgia és családi nap. A klubnak mintegy száz pártoló tagja van, de ennél lényegesen többen voltak az esti vacsoránál, miután a régi tagok a klub saját technikáival – vitorlázó-, motoros vitorlázó és motoros gépekkel – és oktatóival a fellegekbe emelkedtek.

A Himnusz és a repülős dicsénekek eléneklése után Kovács Mihály elnök köszöntőjében hangsúlyozta, a 60 év alatt 22 területi versenyt rendeztek. Az új nemzedéknek volt mire alapozni, amikor 2011-ben először nemzeti vitorlázórepülő bajnokságot bonyolítottak le, majd 2015-ben már Európa-bajnokságot.

Az évfordulón emlékplaketteket is átadtak
Fotós: Mártonfai Dénes

A vitorlázó versenyek mellett híressé vált az őcsényi hőlégballon találkozó is. Persze emellett megannyi ejtőernyős tábort, ejtőernyős kiképzést, motoros műrepülő tábort, valamint a válogatott keret edzőtáborait rendezték meg Őcsényben. A szervezők vacsora közben az elmúlt hatvan esztendő archív fényképeit is levetítették a vendégeknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában