Vélem-én

2010.11.15. 16:24

Elképesztő világcsúcs

Világrekordok. Ámulatba ejtő emberi teljesítőképesség.

Wessely Gábor

A százméteres távot a legjobb sprinterek már régóta tíz másodpercen belül futják. De a legjobb gyorsúszók is ötven másodpercen belül teszik meg. Magasugrásban, a hatvanas évek elején Brumel volt a sztár. Már a 2 méter 30 centit ostromolta, ám ezen csak a későbbi bajnokok jutottak túl, akik nem hasmánt, hanem Fusory-stílusban ugrottak. A technikai sportoknál a koncentrációé és a reflexeké a főszerep. Hihetetlen tempóban, 300 kilométeres óránkénti sebességgel száguldoznak a Forma–1-es pilóták.

De mindez semmi ahhoz a csúcsteljesítményhez képest, amiről a hét végén adott hírt a sajtó. Egy zágrábi férfi harisnya vékonyságú, sötétkék térdzoknik társaságában ült a kamerák elé. És a jobb lábára 150 zoknit húzott. Ezzel új világrekordot állított fel, megdöntve a korábbi 102 zoknis csúcsot.

Jól feladta a leckét a zoknihúzó trónkövetelőknek. Embert próbáló edzéstervet kell végrehajtaniuk, ha túl akarják szárnyalni ezt az elképesztő zoknirekordot.

Vajon mennyi lehet a világcsúcs az egy nyakra kötött nyakkendőből? És bugyiból, nászéjszakán?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!