Közélet

2013.04.21. 15:48

Plusz „energiára” számítanak a beruházásokhoz

Szekszárd és Szedres még pályázhat a paksi atomerőmű területfejlesztési alapítványának forrásaira. Mindkét településen megvannak erre az elképzelések.

S. K.

A szekszárdi járás települései közül immár csak két település, Szekszárd és Szedres jogosult pályázni a paksi atomerőmű területfejlesztési alapítványának forrásaira. Honti Sándor, Szedres jegyzője elmondta: a Jövőnk Energiája Területfejlesztési Alapítványtól (JETA) az idei első pályázati fordulóban a védőnői tanácsadó komplett felújítására kérnek támogatást. A teljes beruházási összeg 14,6 millió, ennek nyolcvan százalékára, 11,7 millióra pályáznak. A jegyző hozzátette: a tavalyi második fordulóban is ehhez a beruházáshoz kértek támogatást a JETA-tól, de akkor forráshiány miatt elutasították a kérelmüket. A 2012-es első pályázati forduló viszont sikert hozott a községnek, a tavaly augusztusban átadott pihenő- és játszóparkhoz 11 millió forintot nyertek a JETA-tól.

Szekszárd is igyekszik kihasználni az alapítványi támogatást. A városházán megtudtuk, hogy az alsóvárosi temető bővítéséhez kérnek támogatást a JETA-tól. A három ütemben megvalósítandó, mintegy 560 millió forintos beruházásra nincs központi pályázati lehetőség, a megyeszékhely az alapítványtól az egy pályázat által elnyerhető maximális összeget igényli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!