Közélet

2013.04.26. 17:20

Rekord eredményt ért el 2012-ben a paksi atomerőmű

Lezárta a 2012-es gazdasági évet, elfogadta a mérleget az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. éves rendes közgyűlése.

TEOL/V.T.

Jóváhagyták az idei üzleti tervet is, és jogszabályi változások miatt módosították például az alapító okiratot, javadalmazási táblázatot. Hamvas István vezérigazgató arról számolt be, hogy – mint ahogyan az már tudható volt – termelési rekordot döntött tavaly az atomerőmű, ennek köszönhetően az árbevétel és az eredmény is rekordméretű.

Az adózás előtti eredmény 40 milliárd forint fölött van. Az elmúlt év rekordot hozott a karbantartási idő és a rendelkezésre állási mutatók tekintetében is, azzal együtt, hogy a biztonsági mutatók javuló tendenciája is folytatódott.

Az üzleti tervet a racionalitás jellemzi továbbra is a józanság határán belül, kihívást jelentő, de fegyelmezett munkával teljesíthető célokat fogalmaztak meg. A legfontosabb elem a biztonság, prioritást tehát a biztonságot növelő intézkedések, valamint az üzemidő hosszabbításhoz szükséges beavatkozások élveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!