Közélet

2014.04.19. 17:05

Óriásfülűnyúl-torta is jutott a gyerekeknek

A barátság egyre elmélyültebb, ha marad adomány, bútor, ruha, játék, Dunaszentbenedeknek adják tovább. Húvétolni 18 gyerek jött.

Vida Tünde

Sátrat vertek a Segítők háza udvarán csütörtökön, hogy az esőtől védve készülhessenek közelgő húsvétra. Jó volt az óvatosság, hosszan verte az eső a ponyvát, ami alatt sok tucatnyi gyerek ülte körül az asztalt. Ezúttal nemcsak Paksról, hanem Dunaszentbenedekről is érkeztek rászoruló gyerekek. A gyerekeknek – lévén zöldcsütörtök – spenótot főztek. A főzelékhez járt feltét is, valamint desszert, utóbbi egy hatalmas, óriásfülűnyúl-torta, a Stella Cukrászda felajánlása.

– Nagyon hálás vagyok a paksiaknak, akik rám bízzák adományaikat, mert tudják, hogy jó helyre kerül – fogalmazott a Segítők háza vezetője, Molnár Imréné. – Kell Ancika néni segítsége, sok a rászoruló – tette hozzá Novák Judit, aki egy éve kapcsolódott be a karitatív munkába. A hétesztendős Aliz szeptember óta Svájcban él, ahova szülei a jobb boldogulás reményében költöztek ki, rokonainak köszönhetően vendégeskedett már másodszor Ancikáéknál. Mesét mondott, énekelt a többieknek. Azt mondta, nagyon jól érzi magát.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Élmény és ajándék is volt (a szerző felvétele)
[/caption]

Dunaszentbenedekkel a kapcsolat a világháló eredménye, a Bács megyei falu családsegítője ott fedezte fel a Segítők házát és vette fel a kapcsolatot Molnár Imréné Ancikával. A barátság egyre elmélyültebb, ha marad adomány, bútor, ruha, játék, Dunaszentbenedeknek adják tovább. Húvétolni 18 gyerek jött, a kompig az önkormányzat szállította őket, oda lovaskocsival mentek értük a házigazdák. Az ünnep nemcsak a gyerekeknek szólt, a felnőttek is kaptak ebédet és az összegyűlt adományok közül is válogathattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!