Közélet

2014.04.23. 17:29

A rendőri hivatás embert próbáló feladat, áldozatos munka

A hagyományoknak megfelelően Szent György, vagyis a rendőrség napja alkalmából elismerésben, jutalomban, soron kívüli előléptetésben részesültek az elmúlt évben legkiválóbb munkát végző rendőrök, rendőrségi alkalmazottak.

TEOL/Ihárosi Ibolya

Fotó:

Szerdán rendezték meg az ünnepséget Szekszárdon és Bonyhádon. A megyei közgyűlés 1995-ben alapította az „Év Tolna Megyei Rendőre”, 2007-ben az „Év Polgárőre” és az „Év Közalkalmazottja” kitüntetést. Az év rendőre címet az idén a megyei főkapitányságról dr. Biró Attila alezredesnek, a közrendvédelmi osztály vezetőjének ítélték oda. A kapitányságok állományából pedig dr. Péger János alezredes, a Paksi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője, kapitányságvezető-helyettes kapta meg.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Hága Viktor, Haskó János és Major Péter az ünnepségen (Fotó: Mártonfai
[/caption]Az év polgárőre címet Farkas Andrásnak, a Bátaszéki Polgárőr Egyesület elnökének ítélték oda. Az év közalkalmazottja kitüntetésben pedig Szabián Jánosné, a megyei főkapitányság számviteli csoportjának előadója részesült. Az elismeréseket dr. Soczó László dandártábornok, megyei főkapitány és dr. Erményi Gyula, a megyei közgyűlés aljegyzője adta át. Rajtuk kívül számos rendőr kapott különféle elismerést kiváló munkájáért.

Hárman kaptak elismerést
Idén is két rendőrnek ítélte oda a közgyűlés a „Szekszárd Megyei Jogú Város Év Rendőre” kitüntető címet. A közrendvédelmi szakterültről Hága Viktor őrnagy, a szekszárdi kapitányság őrszolgálati alosztályának vezetője kapta meg a címet. A bűnügyi szakterületről Haskó János alezredes, a Bűnügyi Osztály Felderítő alosztályának vezetője részesült az elismerésben. Dicséretet és jutalmat kapott Major Péter főtörzsőrmester, a betörési csoport nyomozója. Az elismeréseket Horváth István polgármester és dr. Pilisi Gábor városi rendőrkapitány adta át. (ii)

Frei Zsolt a díjazott
– A rend őrzése nemes, de embert próbáló feladat, aki ezt a hivatást választotta, tisztában volt és van azzal, hogy munkáját gyakran nehéz, rendkívüli körülmények között kell végeznie – jelentette ki dr. Marcsek Sándor a bonyhádi ünnepségen. A völgységi város rendőrkapitánya ezt követően köszönetet mondott a teljes állománynak a szakszerű, áldozatos munkáért. A program részeként adták át az „Év Rendőre Bonyhádon” kitüntetést, amely elismerésben idén Frei Zsolt, KMB alosztályvezető részesült, a díjat Filóné Ferencz Ibolya alpolgármestertől vehette át. (vb)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!