Közélet

2014.07.24. 18:51

Összekötő kapocs az alkotás öröme

Kiállítással egybekötött bemutatóval fejeződött be a Falvak Kultúrájáért Alapítvány keretein belül működő Dunai Alkotókör hagyományos nemzetközi fafaragó tábora, amelynek a Bodri Pincészet adott otthont.

TEOL/V.M.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Három országból érkeztek résztvevők az idei nemzetközi táborba (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Az idei rendezvény művészeti vezetője Csoma Gergely szobrász, fotóművész, író volt. Mint azt Törő György fafaragó népi iparművész, az alkotókör elnöke elmondta, tizenhat résztvevője volt a tábornak, a határon túlról Szlovéniából és a Vajdaságból érkeztek fafaragók. A résztvevők között van szakmunkás, egyetemi tanszékvezető és szobrász, ami mindannyiukat összeköti, az alkotás öröme.

A táborban készített szobrok, kültéri bútorok, tájékoztatót táblák, gyermekjátékok egy része a szponzoroknál marad, emellett a megyeszékhelyen és a környező településeken helyezik el őket. Nick Ferenc, a Falvak Kultúrájáért Alapítvány elnöke a tábor kapcsán az alapítvány küldetését emelte ki, azaz szorgalommal és összefogással a falvakban élő emberek életminőségének javítását a környezet szépítésén keresztül. Az alkotókör eddig tizennégy országban több mint hétszáz köztéri faragást helyezett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!