Közélet

2014.07.25. 10:41

Százhetvenmillióból bővítik az óvodát

Mintegy 170 millió forintért újítják fel és bővítik az 1. számú óvoda Wosinsky tagintézményét, jelentette be csütörtökön Horváth István polgármester és Ács Rezső alpolgármester.

TEOL/I.I.

Fotó:

A már megkezdett beruházás elő lépcsőjében a meglévő 440 négyzetméteres épületet újítják fel, ötven milliós költséggel. Kicserélik a nyílászárókat is. A második ütemben pedig 120 millió forint költséggel 336 négyzetméteres új épület létesül. Lesz benne csoport-, torna- és orvosi szoba, vizesblokkok. Bővítik az udvar területét is. Ezzel a 4 csoportos óvoda 5 csoportos lesz, további 25 gyereket tudnak majd fogadni.

Az alpolgármester elmondta, ezt is beleszámítva, milliárdos nagyságrendben korszerűsített, bővített az önkormányzat bölcsődét, óvodát, középiskolákat. Az óvodák kihasználtsága 100 százalékos, de mivel nő a gyereklétszám, ha kell, örömmel teremtik meg a további bővítések lehetőségét.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Horváth István és Ács Rezső az óvoda előtt tartott sajtótájékoztatót
[/caption]Horváth István azt hangsúlyozta, a csoportbővítés legalább három új munkahelyet is jelent. Már két évvel ezelőtt áttekintették az óvodai helyzetet, voltak bővítések, korszerűsítések, felkészülve arra, hogy 2015 szeptemberétől már 3 éves kortól lesz kötelező az óvoda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!