Sport

2015.05.06. 09:48

Egyszer nyernie kell Kecskeméten az ASE-nak!

Kezdődnek az elődöntők a férfi NB I-ben: az Atomerőmű SE Kecskeméten kezdi a három nyert összecsapásig tartó párharcot. A másik ágon a pályaelőnyt élvező Szolnoki Olaj a Soproni Sördögökkel találkozik.

R.G.

Ötmeccses párharcban lépett túl a Falco KC-n az Atomerőmű SE, amely vasárnap este nem mindennapi izgalmak közepette győzte le harmadszor is vasi riválisát a férfi NB I negyeddöntőjében. A 29. percben még tíz ponttal, 66–56-ra (!) a vendégek vezettek, innen állt fel, és fordított a négyszeres bajnok paksi együttes. Sok idejük nem maradt az atomosoknak arra, hogy kifújják magukat a kétség kívül fárasztó menetelés után, hétfőtől már gőzerővel a Kecskemét elleni elődöntőre készültek.

Az alföldiek a középszakaszban a második helyen végeztek, így náluk lesz a pályaelőny a szintén három győzelemmel zárt összecsapásig tartó párharcban. Sztojan Ivkovics együttese nemcsak emiatt van kedvezőbb helyzetben, a PVSK-t simán 3:0-val intézték el, az elmúlt hetet már pihenéssel, a paksiak elleni találkozókra való hangolódással tölthették. Az csak a párharc végén dől el, hogy melyik csapat járt jobban, az amelyik játékban van, vagy az, amelyik kiesett a ritmusból.

„Egy biztos, izgalmas meccsek, izgalmas párharc előtt állunk – fogalmazott Dzunics Braniszlav, a paksiak szakvezetője. – Két olyan csapat találkozik, amelyik a múltban rendre szoros találkozókat vívott egymással, és ez még akkor is igaz, ha a középszakaszban simán győztek Pakson a kecskemétiek. Mindkét félnek megvannak az erősségei, amelyek alapján reménykedhet abban, hogy bejut a döntőbe. Azt mondják, a kecskemétiek pihentebbek, hiszen ők három, míg mi öt meccsen át küzdöttünk azért, hogy itt lehessünk az elődöntőben, de nem gondolom, hogy ez ebben a helyzetben döntő tényező lenne. Lehet, hogy mi fáradtabbak vagyunk, ugyanakkor a kecskemétiek nincsenek játékban, tehát ez fordítva is elsülhet. Körtélyesi Gergely nem tudja vállalni a játékot, rajta kívül mindenkire számíthatok szerdán este” – zárta Dzunics Braniszlav.

Férfi NB I, elődöntő, 1. mérkőzés. Kecskeméti TE–Atomerőmű SE, szerda, 18 óra. Vezeti: Cziffra Cs., Pálla Z., Hegedűs T. A tervezett kezdőötösök, Kecskemét: Kinney, Kovács P., Djeraszimovics, Ivosev, Barovics. Atomerőmű: Dugat, Medve, Evans, Szabó Zs., Eilingsfeld.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!