Közélet

2017.03.23. 09:49

A furcsa folyadék

1993 óta tartják március 22-én a víz világnapját. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

Budavári Kata ([email protected])

A víz furcsa „élőlény”. Több olyan tulajdonsága is van, amely ellentmond a fizika törvényeinek. Például nulla fokon fagy meg, pedig állítólag mínusz 120 Celsius- foknál kellene, ráadásul fagyott állapotában kitágul, ahelyett, hogy összehúzódna. További különcségei közé tartozik, hogy nincs két egyforma hópehely, ráadásul ezek nemcsak egyediek, de igen szépek is.

Olvasóink közül bizonyára sokan hallottak, olvastak dr. Masauru Emoto kísérletéről. Az alternatív gyógytudományok japán doktora azt bizonyította, hogy a víz tudja, és tárolja a közelben elhangzó vagy éppen olvasható szavak jelentését. Emoto úr fényképekkel is dokumentálta a víz molekuláris változásait. A fotókon jól látszik, hogy milyen alakot öltenek a vízkristályok, ha Teréz anya nevét vagy ha Hitlerét „olvassák”.

Sokan tudják, hogy a Föld 71 százalékát víz borítja, azt viszont talán kevesebben, hogy ennek csupán 2,5 százaléka édesvíz. Egyre többen tudják azt is, hogy nemcsak a politika, de az édesvíz hiánya is okozhat népvándorlást. Hogy a víztől le lehet részegedni, nemcsak azokon a vidékeken tűnhet képtelenségnek, ahol nélkülözik azt. Pedig ez sem képtelenség, bár majdnem kivételes esetekben fordulhat elő. Akkor, ha nagyon sokat, akár tíz liternél is többet iszunk belőle, és szervezetünkben egyfajta zavar keletkezik. Ilyesmivel persze nem érdemes kísérletezni, hiszen józan, ép eszű ember ügyel a saját egészségére és az unokáiéra is, ezért vigyáz az éltető vízre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!