Sport

2017.06.18. 19:51

Korábbi válogatott játékosok győztek az Őcsényi Öregfiúk ellen

Izgalmas, eseménydús és sokgólos gálamérkőzést játszott az Őcsényi Öregfiúk a Dárdai Pál Hertha BSC ellen, amelyben nemcsak a vezetőedző, de két fia, Palkó és Bence is pályára lépett.

Kvanduk Bence ([email protected])

Zenica, Bilino Polje Stadion, 2006. szeptember 6., Bosznia-Hercegovina–Magyarország. Tömött lelátók, kiváló hangulat. Az 50. percben piros-fehér mezben Dárdai szerez labdát az ellenfél tizenhatosánál, és ha már ott van, be is gurítja a harmadikat az ellenfél kapujába, ezzel megszerezve utolsó válogatott gólját.

[caption id="" align="alignright" width="300"] Dárdai Pál technikája mit sem kopott az évek alatt
[/caption] Őcsény, focipálya, 2017. június 17., Őcsényi Öregfiúk–Hertha Dárdai Team. Tömött nézőtér, kiváló hangulat. Az első félidő végén Dárdai kap labdát, majd a jobb alapvonal felé cselez, felnéz, majd az erős szél ellenére is tökéletesen teszi a berobbanó Palkó fejére a játékszert: 2–0 a vendégeknek.

– Jól érzem magam, hiszen a barátaimmal, fiaimmal játszhatok egy csapatban – mondta a szünetben Dárdai Pál. – Csak egy probléma van, nagyon hosszú a fű, nehéz így futballozni, a lényeg, hogy senki ne sérüljön meg. Ez egy foci ünnepnap, ahol játszunk egy jót, jó a hangulat, elég sokan kilátogattak, és mi is szívesen jöttünk – folytatta a volt szövetségi kapitány, hozzátéve, Bakalár László barátja minden évben leszervez valahol két-három meccset, ahol vannak ismerőseik, barátaik. – Őcsényben Bakinak vannak ismerősei, ezért jöttünk most ide – zárta szavait Dárdai Pál.

Fehér Csaba a félidei szünetben az őt dicsérő szavakra elmondta, régi álma teljesült azzal, hogy bemutatkozhatott egy Bundesliga csapatban. – Ha kicsit későn is, de most sikerült – tette hozzá nevetve. – Komolyra fordítva a szót, nagyon jól érzem magam, kultúrált mérkőzésen, egy jó csapat az ellenfelünk. Az ilyen alkalmakkor olyan srácokkal is találkozom, akikkel az életünk távolabb sodort egymástól.

[caption id="" align="alignright" width="300"] Bakalár László (középen) Liszkay István és Varga Attila gyűrűjében (Fotók: Mártonfai Dénes) – Galériával!
[/caption]Arra a kérdésre, hogy hol láthatjuk legközelebb a Dárdai Teamet elmondta, nincs előre lefektetett programjuk. – Edzőként kevésbé érünk rá, de próbálunk minden alkalmat megragadni, amikor együtt lehetünk, focizhatunk. A labdarúgás az, ami miatt a leginkább össze tudunk jönni. Ilyenkor nagyon jó, hogy együtt játszhatunk, mint a régi időkben azokkal is, akikkel nap mint nap egyre kevesebbet találkozunk – fejezte be visszavonult válogatott labdarúgónk.

A második félidőben az Őcsényi Öregfiúk felszívták magukat, és először Farsang ragasztott egy hatalmas szabadrúgásgólt, majd a visszavonuló Ignácz először tizenegyesből, később egy hihetetlen csukafejessel tette izgalmassá a meccset. Dárdai Palkó csapattársa, Mulack azonban duplázni tudott, így 4-3-mal zárult a meccs.

A gálamérkőzés jegyzőkönyve

Dárdai Team: Prantner György, Fehér Attila, Tamáska Tamás, Juhász Zsolt, Fehér Csaba, Dárdai Pál, Szélesi Zoltán, Fenyvesi Gábor, Bocz Tamás, Kálmán László, Dárdai Palkó, Dárdai Bence és Max Mulack.

Őcsényi Öregfiúk: Tóth Miklós - Ömböli, Nagyfalusi, Bercsényi, Horváth Zs. - Varga A., Liszkay, Horváth I., Bakos F. - Farsang, Ignácz, csere: Révész Z., Révész L., Sütő J., Kocsis B.

Gólszerzők: Szélesi (36.), Dárdai Palkó (42.), Mullack (63., 73.), illetve Farsang (50.), Ignácz (67., 76. – az elsőt 11-esből)

Indexkép: Mártonfai Dénes fotója

Őcsényi Öregfiúk: Tóth Miklós - Ömböli, Nagyfalusi, Bercsényi, Horváth Zs. - Varga A., Liszkay, Horváth I., Bakos F. - Farsang, Ignácz, csere: Révész Z., Révész L., Sütő J., Kocsis B.

Gólszerzők: Szélesi (36.), Dárdai Palkó (42.), Mullack (63., 73.), illetve Farsang (50.), Ignácz (67., 76. – az elsőt 11-esből)

Dárdai Pál technikája mit sem kopott az évek alatt Bakalár László (középen) Liszkay István és Varga Attila gyűrűjében (Fotók: Mártonfai Dénes) – Galériával! -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!