sportnap

2019.09.25. 09:30

Az eredménynél fontosabb volt az együtt töltött idő

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Középiskolások számára szerveztek sportvetélkedőt hétvégén Pakson, az Atomerőmű SE sportpályáján és a Tekéző Klubban. Bunkóczi András főszervező elmondta, hogy a város mind a négy középiskolája képviseltette magát a rendezvényen egy-egy huszonöt tagú csapattal. Dartsban, tekében, fiú- és lánylabdarúgásban, valamint kötélhúzásban tették próbára magukat a fiatalok. Az összesítés alapján alakult ki a végső sorrend. Az Energetikai Szakgimnázium csapata végzett az élen, mögöttük a Vak Bottyán Gimnázium diákjai lettek a másodikok, az I. István Szakképző Iskola csapata a harmadik és a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanulói a negyedikek. De az eredménynél fontosabb az együtt, mozgással töltött idő – tette hozzá a főszervező.

A győztes csapat Bor Barna cselgáncsozótól vehette át a vándorkupát. A díjkiosztón Szabó Péter polgármester is gratulált a fiataloknak, a megnyitón pedig Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, dr. Kovács Antal a Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója és Bunkóczi Roland, Paks II. gazdasági igazgatója is tiszteletét tette.

Bunkóczi András elmondta, hogy a sportprogram előzménye egy várostörténeti vetélkedő. A többfordulós megmérettetést tavaly hirdették meg a középiskolák számára, és már annak eredményhirdetésekor jelezték, idén mozogni hívják a fiatalokat. A terv az, hogy a páros években várostörténeti, a páratlanokban sportvetélkedőt szerveznek. A civil összefogással megvalósult rendezvényt támogatta az önkormányzat, a Paksi Atomerőmű és a Paks II. Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában