Keressük Tolna legkedvencebb kiskedvencét

2024.03.28. 09:30

Húsvétkor kedvenceinknek is sok finomság jut

Húsvét vasárnap délig még nevezheti kisállata fotóját a Kedvencverseny fotópályázatunkra. Készítsen róla például húsvéti fotót, ahogy eszeget. Dr. Jakab Ferenc szekszárdi állatorvos szerint Húsvét idején a húsevő állatkedvenceink nagyon jó időszakot élnek át, mert a sok finom ételből nekik is jut.

Brunner Mónika

Húsvét idején a húsevő állatkedvenceink nagyon jó időszakot élnek át, mert a sok finom ételből nekik is jut. Bár a készülő ételek illata miatt „szenvedhetnek” egy ideig, hiszen nem tudják, hogy türelemmel ki kell várni, amíg az ételek megfőnek – mondta megkeresésünkre dr. Jakab Ferenc, a szekszárdi Fehér Agyar Állatorvosi Rendelő tulajdonosa. 

Húsvét vasárnap délig még nevezheti kisállata fotóját a Kedvencverseny fotópályázatunkra.
Forrás: Facebook

Ismertette, hogy éppen ezért, valamint az ételek különlegessége, finomsága miatt hajlamosak a túlevésre, az ember pedig a maga részéről hajlamos túltáplálni őket, hiszen olyan jó érzés látni, amint jóízűen fogyasztják az általunk elkészített finom falatokat. Néha nehéz eldönteni, hogy értük vagy önmagunk örömére etetjük őket.

A húsvéti finomságokkal teli időszak is jó alkalom lehet arra, hogy nevezze kisállatát Tolna vármegye kedvencének. Készítsen róla egy megnyerő képet, töltse fel az oldalunkra, ne feledje, hogy ezt már csak március harmincegyedikén délig teheti meg. 

A Kedvencverseny elnevezésű játékra bármilyen háziállat fotójával be lehet nevezni, legyen az kutya, macska, hörcsög vagy mókus, a lényeg, hogy hű és szeretett társa legyen gazdájának a mindennapokban.

A legtöbb voksot kapó kiskedvenc gazdája a dicsőségen túl 20, 30, vagy 50 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal gazdagodik.

Részletek és nevezés: kedvencverseny.teol.hu

Túlehetik magukat Húsvétkor 

Dr. Jakab Ferenc állatorvos szerint nincs semmi gond azzal, ha kedvenceink túleszik magukat Húsvétkor, ha ilyenkor is, mint mindig, próbáljuk elkerülni a csontok és a zsíros ételek túlzásba vitelét. Hozzátette: mivel az állatoknak, főleg a kutyáknak az étel megszerzése, a gazdának pedig az etetés gesztusa is örömet okoz, érdemes ezt úgy kihasználni, hogy alkalmanként kisebb mennyiséget ajánlunk fel elfogyasztásra, ezáltal ez a pozitív szociális gesztus gyakrabban gyakorolható, miközben elkerülhetjük az emésztési problémákat.

A húsevők viszonylag könnyen hánynak túlevés esetén, ezért ha ilyen előfordul, akkor elsőre ne ijedjünk meg, de ezután csak vizet bocsássunk az állat rendelkezésére, és legalább fél napig koplaltassuk, ezután pedig kis mennyiségű, diétás ételeket adjunk. Ha viszont a hányás megismétlődik, és hasmenés, esetleg rosszkedv, bágyadtság is jelentkezik, akkor érdemes állatorvoshoz fordulni, mert az valamilyen betegségre utal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában