Rendőrségi hírek

2021.12.18. 07:27

Elfogták a tamási temetkezési vállalkozó feltételezett dílerét is (videó)

A rendőrök Budapesten fogták el azt a férfit, aki feltehetően dílere volt annak a 65 éves tamási vállalkozónak, akit novemberben tartóztattak le, mert az általa forgalmazott urnák közé rejtette el a drogot.

TEOL

Fotók: police.hu

Mint arról már mi is beszámoltunk, egy korábbi lopás miatt tartottak kutatást még tavaly december 18-án egy Tamásiban élő vállalkozó otthonában, ahol a rendőrök több fajta – tablettákat, zöld növényi törmeléket – kábítószergyanús anyagot találtak. Azokról szakértő megállapította, hogy kábítószerek.

A nyomozóknak információjuk volt arról, hogy a 65 éves vállalkozó drogok terjesztésével is foglalkozik, ezért további adatgyűjtésbe kezdtek. A rendőrök már idén november 24-én, a késő esti órákban Tamásiban elfogták a férfit, akinek kisteherautójában – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak és kábítószerkereső kutyájának segítségével – az urnák között több tucatnyi tablettát és fehér port találtak. A vállalkozót november végén letartóztatták, azóta is börtönben van.

A Tamási Rendőrkapitányságon vizsgálták azt is, hogy az ügyben mások érintettek-e, továbbá, hogy a 65 éves férfinak voltak-e segítői a drogok terjesztésében. Az ügyben számos fogyasztót is kihallgattak.  A rendőrök a beszerzett bizonyítékok alapján december 16-án Budapesten, otthona közelében elfogták M. Zs. 38 éves budapesti lakost, aki feltehetően a tamási vállalkozó dílere volt már hosszú ideje. A férfi ruházatában több mint 600.000 forintot találtak, otthonában pedig több mint 14 millió forintot foglaltak le a nyomozók. A lakásban több fajta kábítószergyanús anyagot, zöld növényi törmeléket, fehér port és tablettákat is találtak.

A rendőrök a férfit őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer-kereskedelem  bűntett elkövetése miatt, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A 38 éves budapesti kábítószerterjesztőt a Szekszárdi Járásbíróság december 17-én letartóztatta – írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában