Számos szabályt szegett meg

2023.11.08. 14:32

Megpróbált kámforrá válni az igazoltatni akart 17 éves sofőr

A rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva elhajtott egy autó vezetője Bonyhádon. Kiderült, erre több oka is volt a sofőrnek, aki számos szabályt megszegett.

Teol.hu

785605885

A Bonyhádi Rendőrkapitányság egyenruhásai a városban láttak el szolgálatot a napokban, amikor Bonyhád-Majosról kaptak jelzést egy kollégájuktól, aki egy autó megállításához kért segítséget. Az igazoltatni akart, kivilágítatlan kocsi sofőrje négy utassal a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva elhajtott, ezért a járőrök is a keresésére indultak. A rendszám nélküli, szürke személyautót Nagymányokon találták meg – közölte szerdán a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A járművet egy 17 éves fiú vezette, elmondása szerint három felnőtt ismerősével tankolni érkeztek Szászvárról Bonyhádra. Amikor észrevették a rendőrt, a világítást lekapcsolva próbáltak eltűnni, hogy elkerüljék az ellenőrzést.

Erre a sofőrnek minden oka meg is volt, hiszen nincs vezetői engedélye. Ráadásul az autón nem volt forgalmi rendszám, a műszakija régen lejárt, biztosítással nem rendelkezik, és kivonták a forgalomból. A járművezető nem használta a biztonsági övet, és a behajtást tiltó táblát sem vette figyelembe. Csak tetézte a bajt, hogy a szonda is pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre állították elő. Kiderült az is, hogy az autót a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta a fiatalember.

Az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési, a biztonsági öv használatának elmulasztása és a „behajtani tilos!” tábla figyelmen kívül hagyása miatt közigazgatási, az ittas vezetésért pedig büntetőeljárás indult a sofőrrel szemben.

Az eljárások során a többiek felelősségét is tisztázzák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában