Előkészítő ülés

2024.01.31. 11:00

Tragikus baleset Várdombnál: elítélték a 17 éves lány halálát okozó férfit

Ítéletet hirdetett a Szekszárdi Járásbíróság annak a fiatalembernek az ügyében, aki 2021 nyarán többszöri KRESZ szabályszegést követően okozott balesetet, amelyben egy 17 éves diáklány életét vesztette. A vád ellene halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége volt.

Révészné Hanol Erzsébet

Három év fogházra és a járművezetéstől való végleges eltiltásra ítélte a Szekszárdi Járásbíróság azt a fiatalembert, aki 2021 nyarán Várdomb közelében okozott halálos balesetet. Az 56-os főúton történt tragédiában egy 17 éves szekszárdi diáklány vesztette életét, két másik lány súlyos, míg a jobb első ülésen utazó fiatalember könnyű sérüléseket szenvedett.

Tragikus baleset Várdombnál: egy lány életét vesztette, hárman súlyosan megsérültek.
Tragikus baleset Várdombnál.
Fotó: Donka Ferenc / MTI

Tragikus baleset Várdombnál: lejárt műszakival közlekedett

A vádirat szerint a vádlott és barátja 2021. június 16-án a kora esti órákban Bonyhádon autóztak a vádlott által vezetett, de a testvére tulajdonát képező svájci honosságú, lejárt műszaki érvényességű BMW-vel. Két kiskorú sértett leintette a városban az autót, és arra kérték a vádlottat, vigye el őket és a velük lévő harmadik lányt Szekszárdra. Az akkor 22 éves férfi ebbe belegyezett, így mindhárman beültek a gépjármű hátsó üléseire, a biztonsági övet egyikük sem kapcsolta be.

A baleset következtében a bal hátsó ülésen helyet foglaló 17 éves lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A másik két lány és a biztonsági övet szintén nem használó vádlott súlyosan, a jobb első ülésen utazó, biztonsági övet használó férfi pedig könnyebben sérült.

Az ügyészség a vádlottal szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat. A szerdai előkészítő ülésen a fiatalember teljeskörű beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Az ítélet nem jogerős, a vádlott ügyvédje enyhítésért nyújtott be fellebbezést, míg az ügyész három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslat tárgyában.

A témáról hamarosan bővebben is olvashat a TEOL.hu-n!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában