Halálos motorbaleset

2024.04.29. 14:00

Tragédia Magyaregregynél: a fiataloknak esélye sem volt a túlélésre

Már az ütközés pillanatában biztos volt, hogy nem élhetik túl a balesetet. A fiatal szerelmespár tagjai Tolna vármegyéből tartottak Pécsre szombaton, amikor egy kanyarban, előzés közben összeütköztek egy személygépkocsival. A tragédia Magyaregregynél történt.

Bencze Péter

Már soha nem érnek haza az ártatlannak indult motorozásból (Fotó: balesetinfo.hu)

Amint arról korábban beszámoltunk, két huszonéves motoros halt meg szombat délelőtt Magyaregregynél,  a 6541-es úton, Zobákpusztánál, amikor előzés közben két autóval is ütköztek. A lány bátaszéki, a fiatalember tolnai volt.

Miután nem sikerült az előzés, szemből nagy sebességgel belecsapódtak egy Daihatsu terepjáróba. Akkora volt az ütközés, hogy a Daihatsu bal első futóműve kiszakadt, a terepjáró pedig ezt követően a tetejére borult. A motor első kereke is leszakadt.

A Tények úgy tudja, a fiatalok motorja előbb egy, majd még egy autónak csapódott a baleset során. A riportban elhangzottak szerint a fiatalember teste a második ütközést követően a motorral együtt beszorult a kocsi alá, aminek másodszor csapódott neki. A lány, a férfi szerelme is a motoron utazott. Ő lerepült a kétkerekű járműről, és szintén beszorult egy kocsi alá. Végül, a járművet daruval tudták csak leemelni a fiatal nő testéről. Mindketten a helyszínen meghaltak.

Egy közlekedésbiztonsági rendezvényre tartottak

Éppen Pécsre, egy közlekedésbiztonsági motoros rendezvényre tartottak. Portálunknak sikerült telefonon beszélnie Tóth Andrással, a programot szervező Dél-Dunántúli Motoros Egyesület elnökével. Ő azt mondta, hallották napközben mi történt Magyaregregynél, a szörnyű tragédia híre sokakat megrázott a rendezvényen. 

Az egyesület egyébként a 66-os út mellett korábban egy kopjafát emelt, ahol minden évben halottak napján összejövetelt tartanak a baleset során elhunyt motoros társaik előtt tisztelegve. Idén már az ő tragédiájukról is megemlékeznek majd.

Tolnában idén még nem történt halálos motoros baleset

Úgy tudjuk, az idei szezon még nem követelt halálos áldozatot az országnak ezen a részén. Tragédiák viszont sajnos minden esztendőben történnek Tolnában is. Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban azt mondta portálunknak, hogy a motorkerékpáros balesetek bekövetkezésének több oka is van, de a legnagyobb rizikófaktort az emberi tényezőben kell keresni.

Sokszor ugyanis a motorosok a képességeiket túl-, gépük teljesítményét pedig alulbecsülik. Vezető baleseti okok évek óta a sebesség nem megfelelő megválasztása, az elsőbbségi jog meg nem adása, az irányváltoztatás szabályainak be nem tartása és a szabálytalan előzés. Emiatt is nagyon fontos, hogy néhány hónapnyi vezetés kihagyása után magukat és kétkerekű járműveiket is készítsék fel a közlekedésre.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában