Szociális Munka Napja

2018.11.21. 13:04

Lakatos Szilvia és Bodnár Cintia kapott díjat

A Szociális Munka Napján az elhivatottságot és az emberséges hozzáállást ismerték el.

Varga Szilvia

1998 óta minden évben megrendezik a Szociális Munka Napját Dombóváron. A napokban tartott ünnepségen Szabó Lóránd polgármester köszöntője után Sebestyén István bukovinai székely mesemondó kápráztatta el a vendégeket, majd három témában hallgathattak előadást a térségben dolgozó szakemberek. A program a Szociális Munkáért Díj átadásával zárult.

A hagyomány szerint két szakember kapja meg az elismerést és az ezzel járó pénzjutalmat. Lakatos Szilvia, a Platán Otthon részlegvezető főnővére Fehér Jánosnétól, az „Életet az éveknek” Közhasznú Alapítvány képviselőjétől vehette át a díjat. Lakatos Szilvia 1999 februárjától dolgozik az intézményben, 2005-ben szerezte meg az ápolói képesítését. Segítő szándék, optimizmus és jókedv jellemzi munkáját. 2013-ban vezetői feladatot kapott a tartós bentlakásos részlegben. 2015-ben kérték fel a gondozó-ápolói munkacsoport irányítására.

A Presidium Közhasznú Egyesület egy fiatal kolléganőnek adományozta a Szociális Munkáért Díjat. Bodnár Cintiát négy éve ismerte meg Rieger Erika, a szervezet vezetője. A díjazott 2013-ban végzett pedagógiai asszisztensként, azóta tagja az egyesületnek. Nyugodt, kedves, kiegyensúlyozott személyisége jó hatással van a környezetére. Vezeti a szövőműhelyt, besegít a drámacsoport munkájába, táborokat, programokat szervez. Másodéves gyógypedagógus hallgató.

– Azt kívánom, hogy ez a díj erősítsen meg abban, hogy jó úton jársz, hosszú távon számítunk rád – hangsúlyozta Rieger Erika az ünnepségen. Varga Szilvia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában