Húsvét

2024.03.29. 07:40

A vármegye tojásfája Aparhanton található

Dávid Tímea, Aparhant polgármestere gondolt egy nagyot, és kérést intézett Tolna vármegye összes településének polgármestereihez.

Farkas Eszter

A vármegye tojásfája Aparhanton található (Fotó: Makovics Kornél)

– Szerettem volna idén egy igazán eredeti ötlettel előállni, így a Tolna vármegyében található 109 település összes polgármesteréhez intéztem egy levelet, amiben arra kértem őket, hogy a falu közterén felállított tojásfára legyenek kedvesek, és küldjenek egy hímestojást az adott község vagy város jellemzőjével, esteleg nevével – tájékoztatta portálunkat Dávid Tímea. – Nem gondoltam volna, csak reménykedtem benne, de több mint negyven tojás érkezett eddig hozzánk, amiből tízet személyesen hoztak el nekünk a felkért polgármesterek.

Decsről, Tolnáról, Bogyiszlóról, Cikóról, Nagymányokról, Varsádról, Györéből, Döbröközről, Kismányokról, Nagyvejkéről, Bonyhádvarasdról, Dunaszentgyörgyről, Kocsoláról, Mucsiból, Szakályból, Alsónánáról, Értényből, Gyulajból, Grábócról, Medináról, Závodról, Páriból, Dombóvárról, Váraljáról, Nagydorogról, Aparhantról, Szakadátról, Bonyhádról, Lengyelből, Kalaznóról, Mucsfáról, Tevelről, Gyönkről, Tamásiból, Izményből és Harcról is érkeztek csütörtök délutánig tojások.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában