Teol.hu podcast

2024.04.29. 18:40

Huszonnyolc film készült el Szekszárdról

Szombaton ismét versenyt futottak az idővel azok a versenyzők, akik vállalták, hogy 24 óra alatt összeállítanak egy komplett kisfilmet Szekszárdról és nevezetességeiről.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Fotó: MW

A 24 órás filmkészítő verseny kitalálója Kindl Gábor, a Forgass a Földért program versenyigazgatója. A megmérettetést 2004-ben rendezték meg először Szekszárdon, akkor 24 óra alatt kellett elkészíteni egy mindössze 2-3 perces filmet a városról, ezúttal azonban 1 percbe kellett sűríteni a cselekményeket.

A film forgatásánál videó kamerát, mobiltelefont, tábla PC-t vagy kameraként működő fényképezőgépet használhattak a készítők, a felvételek kizárólag a játék ideje alatt készülhettek, az előforgatást a versenyszabályzat szigorúan tiltotta.

Az eredményhirdetés április 28-án 18 órakor zajlott Szekszárdon a Művészetek házában, ahol az első öt helyezettet díjazták, ahol Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ és a Művészetek Háza igazgatója a húsz év megkoronázásaként Kindl Gábornak emlékplakettet adott át. Kindl Gábor eljött hozzánk, hogy elmesélje a hétvégi izgalmakat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában