Krisztus-követők kedvelt énekese

2024.04.22. 09:29

Pintér Béla adott koncertet a gerjeni templomban

Apró református gyülekezet működik Gerjenben, de vasárnap megtelt a templom.

Wessely Gábor

Sok helyről érkeztek a Kárpát-medence-szerte ismert keresztény-keresztyén énekes, Pintér Béla koncertjére. Mint mondta: elfogadták a felekezetköziségét, sokféle közösségbe hívják. Ő maga baptista közegben nőtt fel, feleségét egy pünkösdi gyülekezet tagjaként ismerte meg. Családjával Debrecenben él, az ottani szabadkeresztyén gyülekezet tagja. Termékeny dalszerző, a szövegeket is maga írja, illetve külföldi egyházzenét is fordít és népszerűsít. Eleinte kazettákon adta közre műveit, aztán áttért a CD-kre. Eddig 37 lemeze jelent meg.

Pintér Béla a gerjeni templomban. A szerző fotója.

A Krisztus-követők körében való népszerűségét jelzi, hogy évente mintegy száz fellépése van. Gerjenbe például egy szombati, szombathelyi koncert után utazott.

A templomban a helyi lelkész, Véghné Sándor Emma köszöntötte a vendéget. Meglepően sok fiatal volt a hallgatóság soraiban. Ez alkalommal is bebizonyosodott, hogy a zene segítségével könnyebb megszólítani a felnövekvő nemzedék tagjait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában