kosárlabda

2021.04.21. 22:40

Már nem Dzunics Braniszlav az ASE edzője

Nem maradt következmény nélkül az Atomerőmű SE Szeged elleni két sima veresége a férfi kosárlabda NB I/A negyeddöntős párharc során (83–105, 69–92). A paksi klub közös megegyezéssel szerződést bontott vezetőedzőjével.

Berg Sándor

20201219_ ASE-DEAC, Kosárlabda NB I._Paks_Molnár Gyula_TN

Forrás: MW-archívum

Fotó: Molnár Gyula

„A tegnapi mérkőzésen egy hosszú, vontatott és rendkívül nehéz szezon után teljesedett ki bennem az, hogy a csapat érdekeit szem előtt tartva be kell látnom, hogy egészen egyszerűen nem tudom tovább folytatni a vezetőedzői munkámat. A mérkőzés után jeleztem ezt a vezetőségnek, akik elfogadták a döntésemet, így a szezon végéig már nem én fogom irányítani a csapatot” – fogalmazott a szakember.

„Rendkívül nehéz helyzetben vagyunk, de úgy gondolom, hogy ezt elmondhatjuk az egész szezonról. Kevés olyan alkalom volt, amikor teljes kerettel tudtunk kiállni az aktuális ellenfelünkkel szemben. Sérülések, koronavírus, karantén és még sok más befolyásolta a teljesítményünket, olykor-olykor azonban felcsillant a remény, hogy bőven van keresnivalónk a legjobb nyolc között.

Tiszteletben tartjuk Dzunics Braniszlav döntését, ahogyan ő is fogalmazott, egészen egyszerűen elvesztette azt a képességét, hogy érdemben tudjon segíteni a csapatnak. Az ő sportszerűségét jelzi, hogy ő tette meg ezt a lépést és belátta, hogy a csapatnak az lesz a legjobb, ha a hátralevő mérkőzéseken nem ül le a kispadra”- nyilatkozta dr. Kovács Antal, az Atomerőmű SE elnöke.

A negyeddöntős párharc harmadik mérkőzését pénteken 18 órakor rendezik Szegeden, arra már Jan Pavlík másodedző készíti fel a csapatot.

Borítóképünkön Dzunics Braniszlav

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!