Kosárlabda

2023.10.02. 19:48

Nincs megállás a KSC számára, kedden jön a pécsiek elleni szomszédvári rangadó

Nincs sok ideje a pihenésre a szekszárdi női kosárcsapatnak, amely kedd este szomszédvári rangadón csap össze a pécsiekkel.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Nem adta olcsón a bőrét a BKG Prima Akadémia szombat este a szekszárdi sportcsarnokban, de az új nevét tétmeccsen először viselő Tarr KSC végül behúzta a győzelmet. Mondhatnánk, hogy nem nagy dolog 79–77-re felülmúlni egy alacsonyabban rangsorolt együttest, de erről szó sincs. Egyrészt a BKG már nem alacsonyabban rangsorolt együttes, tele van kiváló magyarokkal és remek légiósokkal, s Djokics Zseljko, a szekszárdiak vezetőedzője szerint sok élcsapatnak fog borsot törni az orra alá. Másrészt pedig a bajnok soproniak, akik hosszabbítás után alulmaradtak a TFSE otthonában, mindent megadtak volna egy ilyen sikerért.

Nincs azonban megállás, kedden 18 órától jön egy vérbeli szomszédvári rangadó az NKA Universitas Pécs ellen – ezúttal is hazai pályán. A találkozót a harmadik fordulóból hozták előre a csapatok. 

A baranyaiak a nyitányon meggyőző játékkal verték meg idegenben 82–43-ra a ceglédieket, így bizonyára fetüzelve, önbizalomtól duzzadva érkeznek majd Szekszárdra. 

Boros Júlia, a Tarr KSC hátvédje 9 ponttal, 4 lepattanóval, 4 kiharcolt faulttal és 2 gólpasszal zárt a BKG ellen.

„Egy nagyon kemény mérkőzés lesz a keddi, de ha megfelelő keménységgel és agresszvitással fogjuk elkezdeni és betartjuk a szakmai stáb utasításait, akkor nem érhet bennünket baj – tekintette előre a 21 éves kosaras. – Remélem, hogy győzni fogunk, de ahhoz, hogy így legyen ismét szükségünk lesz lelkes és párját ritkító szurkolótáborunkra. Mindenkit hívok, hogy jöjjön, buzdítson bennünket, hogy együtt, közösen ki tudjuk vívni az újabb győzelmet” – fogalmazott Boros Júlia. 

A két csapat nem olyan régen találkozott, az 54. Sió Kupa döntőjében a KSC meggyőző teljesítménnyel 94–74-es győzelmet aratott – ilyen eredménnyel kedd este is mindenki kiegyezne. 

A KSC-ben továbbra sem léphet pályára Miklós Melinda és a szlovák Nikola Dudasová, a többiek valamennyien ott lesznek a parketten. 

Tippmix Női NB I, a 3. fordulóból előrehozott mérkőzésen 
Tarr KSC Szekszárd–NKA Universitas Pécs 
Szekszárd, városi sportcsarnok, kedd, 18 óra. Vezeti: Goda L., Fodor A., Rácz Zs.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!