Kosárlabda

2023.09.30. 17:57

Végletekig kiélezett meccsen nyert a Tarr KSC a szigetszentmiklósiak ellen

Győzelemmel kezdte az új szezont a Tarr KSC Szekszárd, amely drámai küzdelemben, 79–77-re nyert a szigetszentmiklósiak ellen.

Rónai Gábor

Boros Júlia (a labdával) a meccs végén nagyon fontos kosarat szerzett

Fotó: MAKOVICS KORNEL

Új korszak kezdődött a szekszárdi női kosárklub életében. Először futott ki bajnoki meccsen Tarr KSC néven a város kirakatcsapata, amely megújult szerelésben – hagyjuk meg, elég jól néz ki – vette fel a harcot a szigetszentmiklósiakkal. 

Nem volt telt ház, amibe talán az is belejátszott, hogy eredetileg pénteken rendezték volna a meccset, de akik ott voltak a sportcsarnokban, azok remek hangulatot teremtettek. A karzaton ott ült párjával Tarr János, az új főszponzor, akik lelkesen tapsolt egy-egy szép megmozdulás után. Neki, telekommunilációs vállalkozásának is egy új korszak kezdete volt a szombati nap. 

Eleinte úgy tűnt, simán bedarálja ellenfelét a KSC, amely 6–0-val kezdett. A szezon első kosarát Holcz Rebeka szerezte – a saját nevelésű kosaras dupláját nagy ovációval fogadta a közönség. Gyorsan betalált a frissen igazolt center, Jacinta Monroe is, aztán Alekszandra Sztanecsev vágott be egy triplát – a két légiós gyorsan átesett a tűzkeresztségen. 

Senki sem gondolta volna, amikor 11–4-re vezetett a Szekszárd, hogy izgulni kell. Aztán mégis kellett. A BKG elkezdett felzárkózni, s 17–10 után egy 8–0-s rohammal fordított. Djokics Zseljko figyelmeztetett a szezon előtti interjúban, hogy nehéz lesz, de akkor azt a szakember óvatoskodásának tudtuk be. Aztán mégis az lett. A szekszárdiak egy kicsit elveszítették a ritmust, a szigetszentmiklósiak pedig nagyon ráéreztek a játékra, s ez elég volt nekik ahhoz, hogy egy-egy ponttal vezessenek. A nagyszünetre azért meglett az előny, de szó szerint vért kellett izzadni érte. 

A fordulás után aztán helyreállt a rend, 43–43-ról felépített egy tízpontos fórt a KSC, amely 53–43-ra megugrott. Nagyon elkapta a fonalat az első félidőben kosár nélkül maradó horvát Ana Vojtulek, de a BKG nem tört meg. Szívósan tapadtak, érezték, hogy ebben a meccsben benne lehet számukra az idény egyik nagy bravúrja. A litván Santa Baltkojiené és az amerikai Chloe Marotta parádésan játszott, de szerencsére nem ők lettek a hősök. 

Hanem Theodoreán Alexandra és társai, akik óriási szívvel harcoltak, s végül kivívták a győzelmet. Az utolsó percre 75–75-tel fordultak rá a felek, de aztán Boros Júlia és Jacinta Monroe is betalált, amire Marotta két büntetője jött válaszul. Négy másodperccel a vége előtt még támadhatott az egyenlítésért a BKG, de megúszta a KSC. Meglett a szezon első győzelme – egy új csapat életében ez a legfontosabb. 

Sűrű a menetrend, sok idő nincs a pihenésre, kedden jön a szomszédvári rangadó, az NKA Universitas Pécs ellen. Mondhatjuk, hogy jó kis ráhangolódást jelentett ez a meccs, minden dicséretet megérdemel a BKG, amely sok nagycsapat orra alá fog még borsot törni a szezonban. 

Tippmix Női Kosárlabda NB I, az 1. fordulóban

Tarr KSC Szekszárd–BKG Prima Natura Szigetszentmiklós 79–77 
(19–19, 20–18, 20–17, 20–23). Szekszárd, 600 néző. Vezette: Minár L., Horváth Cs., Téczely R. Szekszárd: Sztanacsev 15/6, Boros 9, Holcz 2, Vojtulek 17/3, Monroe 19. Csere: Theodoreán 3/3, Szücs G. 2, Horváth B. 2, Mányoky 6, Krnjics 4. Vezetőedző: Djokics Zseljko. Szigetszentmiklós: Baltkojiene 23/6, Zsámár P. 9/9, Koch 11/9, Marotta 28/6, Aldazabal 3. Csere: Takács D. 3, Bajzáth L. Vezetőedző: Gedei Tibor. 
Az eredmény alakulása. 2. perc: 6–0. 4. p.: 11–4. 7. p.: 17–10. 9. p: 17–18. 12. p.: 23–24. 16. p.: 29–30. 19. p.: 37–35. 22. p.: 43–43. 26. p.: 53–43. 28. p.: 57–48. 33. p.: 66–56. 37. p.: 73–69. 39. p.: 75–75. 

Ketten is dupla duplát értek el
A szekszárdi és a szigetszentmiklósi csapatban is akadt egy-egy játékos, aki dupla duplát (a kiemelt statisztikai mutatóban kétszámjegyű eredmény) ért el. A KSC-ben Jacinta Monroe a 19 pontja mellé 10 lepattanót is leszedett, a BKG-ben pedig Chloe Marotta a 28 pontját 11 lepattanóval fejelte meg. Mégsem ők, hanem Santa Baltkojiené bizonyult a meccs legjobbjának (legalábbis az értékindex alapján), a litván 23 pontot dobott, volt 13 kiharcolt faultja, ehhez hozzátett 6 lepattanót és 5 gólpasszt, amivel 36 VAL-pontot íratott fel a statisztikai lapjára. Kevéssel maradt el tőle a KSC-s Ana Vojtulek, aki kiváló második félidőt produkált, 17 pontja mellé 9 lepattanót csípett meg, s volt 4 asszisztja és 4 kiharcolt faultja, ami 32-es értékidexet ért számára. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!