Kosárlabda

2023.12.27. 10:55

Miklós Melindáék a két ünnep között is kosárlabdát fognak

Székesfehérváron edzőtáborozik a magyar női kosárlabda-válogatott, keretében a Tarr KSC Szekszárd három játékosával, Boros Júliával, Horváth Bernadettel és Miklós Melindával.

Teol.hu

Horváth Bernadett is ott van a székesfehérvári válogatott összetartáson

Fotó: Nagy Gábor

Karácsony után és szilveszter előtt három napig a szövetség székesfehérvári edzőközpontjában készül a magyar női kosárválogatott. A szekszárdi Boros Júliát, Horváth Bernadettet és Miklós Melindát soraiban tudó gárda a februári olimpiai selejtezőkre készül.

„Azokat a játékelemeket, amiket februárra tervezünk, próbáljuk egyrészt átismételni, másrészt megtanulni. Lesznek ugyanis új dolgok, amiknek a betanítását megkezdjük, de közben a korábbiakat is ismételjük. Azon lesz a hangsúly, hogy próbáljuk meg ezt minél magasabb szintre hozni” – mondta a wbasket.hu szakportálnak Székely Norbert szövetségi kapitány.

A szakmai stáb tizenhét játékossal kezdte meg az edzéseket, amiket – Czukor Dalmán kívül – nincsen ott a külföldön légióskodók, így a francia Carolo Baskethez a napokban igazolt Studer Ágnes sem.

A magyar válogatott kerete: Aho Nina, Bach Boglárka, Boros Júlia, Czukor Dalma, Dombai Réka, Dubei Debóra, Horváth Bernadett, Kányási Veronika, Lelik Réka, Mérész Beatrix, Miklós Melinda, Ruff-Nagy Dóra, Sitku Zsuzsanna, Szabó Fanni, Tóth Franka, Török Ágnes, Varga Alíz.

A magyar válogatott február 8-án Kanadával (19 óra), másnap Japánnal (18 óra), két nap szünet után, február 11-én Spanyolországgal mérkőzik meg a soproni Novomatic Arénában (17.30 óra). A négyesből az első három jut ki a jövő nyári párizsi ötkarikás játékokra. Női válogatottunk utoljára az 1980-as moszkvai olimpián vett részt, akkor a negyedik helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!