Kosárlabda

2023.12.22. 12:19

Francia csapathoz igazolt Studer Ágnes – hivatalos

A francia élvonalban szereplő Flammes Carolo Basket Ardennes hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette Studer Ágnest, a magyar kosárlabda-válogatott irányítóját.

A francia élvonalban (LFB) jelenleg nyolcadik helyen álló Carolo Basket csapatánál folytatja pályafutását a szekszárdi nevelésű Studer Ágnes, számolt be róla a magyar válogatott irányító új klubja. A felsőnánai játékos a szezon végéig kötelezte el magát az együtteshez.

Mint arról beszámoltunk, nyáron a KSC Szekszárdtól a Mersinhez távozó Studer Ágnes december közepén távozott a török csapattól, amelynek mezében a bajnokságban 6 pont, 3,5 gólpassz és 2,5 lepattanó volt az átlaga, míg az Euroligában 2,3 pontot, 0,7 lepattanót és 1,1 gólpasszt jegyzett. A válogatottal nyáron Európa-bajnoki negyedik helyen végzett irányító számára nem lesz teljesen ismeretlen új csapata, hiszen a 2019/2020-as, hazai rendezésű Európa Kupa négyes döntő bronzmérkőzésén a franciákkal csapott össze a KSC, s nyert 68–55-re – azon a találkozón Studer Ágnes 15 pontot szerzett.

A Carolo Basket, amely „magas szintű munkamorállal és tapasztalattal” jellemezte a kosarast, jelenleg öt győzelemmel és öt vereséggel a nyolcadik, még felsőházi rájátszást érő helyen áll a tizenkét csapatos francia bajnokságban, a kupa negyeddöntőjében pedig majd a Lyonnal találkozik. A nemzetközi kupából ugyanakkor – akárcsak a Tarr KSC Szekszárd – már búcsúzott, az Európa Kupában a szintén francia La Roche búcsúztatta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!