Labdarúgás

2024.03.28. 18:15

Három hónap után menesztették a Paksi FC egykori sikeredzőjét

Távozik posztjáról Kis Károly, a labdarúgó NB II-ben szereplő Tiszakécskei LC vezetőedzője.

Teol.hu

Kis Károlynak nem jutott sok idő a tiszakécskeiek kispadján

Fotó: Mediaworks

A klub csütörtöki közleménye szerint a csapat irányítását vezetőedzőként Balogh Pál látja el, Pintér Csaba asszisztens edzőként, míg Pleskó László kapus edzőként segíti munkáját. Kis Károly december 19-én vette át az együttes irányítását, de egyszer sem nyert a csapattal, kilenc meccsen három döntetlen és hat vereség volt a mérlege. A Tiszakécske jelenleg az utolsó előtti helyen áll a 18 csapatos NB II-ben.

Kis Károly – aki dolgozott Szolnokon, a Vasasnál és Ajkán is – legjobb edzői időszakát a Paksi FC-nél töltötte. Az atomvárosiakkal a 2010/2011-es bajnoki szezonban ezüstérmes lett az NB I-es bajnokságban, megnyerte a csapattal a Ligakupát, és a klubtörténet első nemzetközi szereplése alkalmával is ő ült a kispadon. A Paks az Európa-ligában az andorrai Santa Colomát és a norvég Tromsőt is búcsúztatta, mielőtt a skót Hearts ellen elbúcsúzott a sorozat további küzdelmeitől. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!