Kosárlabda

2024.03.29. 18:00

Húsvéti ajándékkal érne fel a drukkereknek egy újabb KSC-győzelem

Lépéselőnyben van a negyeddöntős párharcban a Tarr KSC Szekszárd, de egyáltalán nem lesz könnyű dolga szombat este a TFSE-MTK otthonában.

Rónai Gábor

Egy végletekig kiélezett meccset nyert meg szerdán este a szekszárdi városi sportcsarnokban a Tarr KSC, amely 88–82-re múlta felül a TFSE-t. Még fél perccel a találkozó vége előtt is izgulni kellett – ahogy azt csütörtöki számunkban írtuk, tényleg nem adta olcsón a bőrét a vendégcsapat. 

– Ez nem egy negyeddöntős, hanem egy elődöntőhöz méltó mérkőzés volt, kalapot emelek a TF játéka előtt – dicsérte az ellenfelet Djokics Zseljko, a szekszárdiak vezetőedzője. – Egy nappal korábban lejöttek Szekszárdra, nagyon készültek erre a találkozóra, de mi nem adtuk a várunkat. A védekezésünk nem mindig működött jól, a találkozó elején nem csapatként játszottunk, de időkérés után ez változott, és végül huszonhat asziszttal zártunk, kétszer annyival, mint ellenfelünk. Kulcstényező volt még, hogy az alapszakasz-mérkőzéssel ellentétben a szerzett labdák arányában nem volt akkora a különbség a TF javára. 

Biztosak lehetünk benne, hogy szombat este még a szerdainál is jobban fel fogja szívni magát a hazai gárda, amely nem hibázhat, ha versenyben szeretne maradni. Persze másra nem is számítanak a KSC-nél.

– Csak egy nulla a párharc állása, nem dőlhetünk hátra, szombaton új mérkőzés kezdődik – mondta a 20 pontot, 9 lepattanót és 3 blokkot jegyző Jacinta Monroe. – Változatos mérkőzés volt a szerdai, amikor igazán odatettünk magunkat, akkor meg tudtunk lépni, de a TFSE olyan csapat, amely ellen egy pillanatig sem hagyhat ki a koncentrációnk. A saját teljesítményemmel elégedett vagyok, de ehhez az is kellett, hogy a társak jókor, jó helyen találjanak meg.

Tippmix Női NB I, negyeddöntő, 2. mérkőzés. 
TFSE-MTK–Tarr KSC Szekszárd. 
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont. Szombat, 19 óra. 
Vezeti: Montgomery-Tóth C., Varga-Záray K., Gruber N. 

A két győzelemig tartó párharc állása: 1–0 a KSC Szekszárd javára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!