Cselgáncs

2024.03.29. 15:44

Két mérkőzés jutott Pupp Rékának a törökországi Grand Slam-en

Két mérkőzés jutott az 52 kilogrammosok súlycsoportjában érdekelt Pupp Rékának a törökországi Grand Slamen, a paksiak olimpikonja a 16 közé kerülésért esett ki Antalyában.

Teol.hu

Pupp Réka (kékben) bolgár ellenfelét legyőzte, de spanyol riválisa már túl sok volt neki

Fotó: IJF

A 27 éves dzsúdós bokasérüléséből felépülve lépett tatamira, s az első meccsén két vazarit érő akcióval búcsúztatta a bolgár Gabriela Dimitrovát. A második fellépésén, a spanyol Ayumi Leiva Sánchez azonban túl erős ellenfélnek bizonyult, riválisa 1:18 perc után ipponnal nyert. 

Puppnak a sérülés óta megváltozott az edzésmunkája, több időt töltött a konditeremben, így ezt a versenyt tulajdonképpen egy „újraindulásnak” is felfoghatjuk. 

A világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa most az áprilisi zágrábi Európa-bajnokságra koncentrál, de természetesen fél szemmel a párizsi olimpiára is figyel. 

„A legjobb 17-ből jelenlegi hatodikként már csak matematikailag csúszhatok ki, de az is fontos, hogy az első nyolcban maradjak az olimpiai ranglistán, hogy kiemelt lehessek majd Párizsban” – fogalmazott Pupp Réka. 

Az Atomerőmű SE színeit még egy versenyző képviseli Törökországban, a rangsorban 23. Gercsák Szabina ma lép majd tatamira a 70 kilogrammosok között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!