Teol.hu videó

2024.04.29. 11:26

A Tarr KSC Szekszárd U14-es együttese lett a legjobb női csapat (videó)

A Tarr KSC Szekszárd U14-es együttese nyerte el a legjobb női csapatnak járó díjat a Teol.hu és Tolnai Népújság Év sportolói 2023 szavazásán. A díjat Finta Viktor főszerkesztő ünnepélyes keretek között adta át a szekszárdi sportcsarnokban.

Teol.hu

Harsányi Mária és Szabóné Kovács Andrea, a csapat edzői is csak titkon remélték, hogy megnyerhetik a leány serdülő magyar bajnokságot. A szekszárdiak egy soproniak elleni 79–53-as sikerrel indították a miskolci nyolcas döntőt, aztán nagy meglepetésre kikaptak az alapszakaszban többször is legyőzött győriektől (58–62). 

Fotó: Makovics Kornél

A Csata elleni bravúros, 56–44-es siker azonban – a körbeveréseknek köszönhetően elődöntőt ért a KSC-s lányoknak, akik nagyon összekapták magukat, és drámai csatában legyőzték a BEAC-ot (63–62), amivel bejutottak a döntőbe. Itt pedig jött a még nagyobb bravúr, hiszen a KSC a hazai pályán szereplő diósgyőrieket is megverte (65–61), amivel megnyerte a 2022/2023-as serdülő bajnokság aranyérmét. A döntő legértékesebb játékosának a fináléban 25 pontig jutó Hencsik Adrienn bizonyult, a torna All Star-ötösébe Pomsár Anna kapott helyet, míg a szekszárdi csapat legjobbjának Kófiás Jana bizonyult. 

A további díjazottakról ide kattintva olvashat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!