Kosárlabda

2024.04.18. 08:24

Az edzők szerint Ihring extra dobásai döntötték el a meccset

A paksiak és a kaposváriak vezetőedzője is Mario Ihring remek dobásaiban látta a meccset eldöntő különbséget a szerdai találkozó utáni sajtótájékoztatón.

Teol.hu

Második meccsét is megnyerte a playoutban az Atomerőmű SE, amely nagy csatában, 92–88-ra múlta felül a Kometa Kaposvári KK csapatát a férfi NB I szerdai összecsapásán. Az atomvárosiak győzelmében kulcsszerepet játszott a szlovák irányító, Mario Ihring, aki a legvégén hajszálpontos triplával sokkolta a somogyiakat. A meccs utáni sajtótájékoztatón így értékeltek a szakvezetők. 

„Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, kemény összecsapás volt, pont olyan, amilyenre számítottunk. A harmadik negyedben sikerült nagyobb előnyt kidolgoznunk, de az utolsó négy percben elvesztettük a fókuszt és a sérülések miatt rövid rotációval is kellett dolgoznunk. Minden hibánkat kihasználták a végjátékban, de talán ma szerencsésebbek voltunk, ráadásul Ihring extra dobásának köszönhetően tudtuk tartani az előnyünket. Fontos győzelem a mai, de még messze vagyunk a végétől, készülünk az Oroszlányra” – összegzett Sebastjan Krasovec, az ASE vezetőedzője.

„Gratulálok a Paksnak és a csapatomnak is. A Paks nagyon jó csapat, úgy gondolom, hogy ha a szezon során nincs ennyi sérültjük, akkor egészen biztosan nem a playout-ban kötnek ki, ha őszinték akarunk lenni nem ide való csapat. Meg vagyok elégedve a csapatommal, küzdöttünk, mindenki százszázalékot adott bele. Egy kiélezett találkozó volt a mai egészen a 25. percig, ott a Paks meg tudott lépni, viszont a pozitívum az, hogy nem adtuk fel még ekkor sem, a végéig küzdöttünk, ahol nem volt szerencsénk, hiszen Ihring extra hárompontosával eldőlt a mérkőzés” – fogalmazott Dalibor Damjanovic, a kaposváriak szakvezetője. 

Az Atomerőmű SE a playout harmadik fordulójában, szombaton 18 órától az MVM OSE Lions otthonában lép pályára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!