Labdarúgás

2024.04.29. 19:24

Az év legnagyobb győzelmét aratta az NB III-as Bonyhád-Majos!

Büszke a szentlőrincieket legyőző csapatára Csillag László, az NB III-ban szereplő Bonyhád-Majos vezetőedzője.

Rónai Gábor

Széles Bence (feketében) és a majosiak nagy győzelmet arattak az NB III-as liga egyik legjobb csapata ellen

Fotó: Denes Martonfai

Hatalmas győzelmet aratott a Bonyhád-Majos az NB III-as bajnokság hétvégi fordulójában. A völgységiek a Dél-Nyugati csoport 26. fordulójában a Szentlőrinc SE-t verték meg 2–1-re. A siker értékét az egekig emeli, hogy korábban ilyen bravúr egyetlen másik gárdának sem sikerült, a majosiak lettek az elsők, akik a 2023/2024-es idényben meg tudták verni a baranyaiakat. 

Ráadásul úgy tették mindezt, hogy Nagy Norbert, Kugli Ákos, Lőrinc Dániel és Sajnovics Milán sérülés miatt a kispadra sem ülhetettek le, Mácsik Dominik pedig eltiltás miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót. A jóval esélyesebb Szentlőrinc már a 4. percben megszerezte a vezetést, ekkor talán senki nem gondolta volna, hogy éppen Majoson szakad majd meg a piros-feketék 25 meccses (!) veretlenségi sorozata. 

Pedig így lett: az 54. percben Kovács László szabadrúgását bólintotta a kapuba a hosszú saroknál érkező Vető Ákos, majd jött a csereként beküldött Horváth Marcell, aki a 91. percben erőszakosan labdát szerzett, és kialakította a 2–1-es végeredményt. 

„Büszke vagyok a csapatra, sikerült felállni a demoralizáló érdi vereséget követően, ráadásul számolnom kellett a hiányzókkal is! Alázatból, fegyelmezettségből jelesre vizsgáztunk, egymásért küzdve nyertük meg ezt a mérkőzést egy sokkal erősebb csapat ellen! Végre sikerült örömet okozni a hazai publikumnak, ebből erőt merítve folytatjuk tovább” – összegzett Csillag László.

A majosiak ezzel a bravúrgyőzelemmel egy kicsit eltávolodtak a kieső zónától, de a hátralévő négy meccsükből, a PTE-PEAC és az FC Dunaföldvár elleni idegenbeli, valamint a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő és az FC Nagykanizsa elleni hazai közül még legalább kettőt meg kell nyerniük ahhoz, hogy a 2024/2025-ös idényben is az NB III-ban szerepelhessenek a világoszöldek. 

Így ünnepelték a győzelmet az öltözőben a majosi srácok!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!