Mol Magyar Kupa

2024.04.22. 17:13

Hazai pályán a kisvárdaiak testén át juthat be a kupadöntőbe a Paksi FC

Az élvonalbeli bajnokságtól fél lábbal már búcsúzó Kisvárdán keresztül juthat be kedden este története során második alkalommal a Magyar Kupa döntőjébe a Paksi FC.

Berg Sándor

A bajnokságban eddig mindkét alkalommal Skribek Alenék örülhettek a három pontnak

Fotó: Molnár Gyula

Budapest nincsen messze az atomvárostól, Bognár György együttesének viszont ezúttal még addig sem kell elutaznia a kupában. A szakember az idei kiírásban ezt a távolságot négyszer tette meg csapatával, és érthető módon mindegyik hazaúton volt minek örülni.

Előbb az NB III-as BKV Előrét (7–0), majd a másodosztályú Budapest Honvédot (2–2 után 11-esekkel), később az Újpestet (hosszabbítás után 2–1) és az ugyancsak NB II-es Vasast (5–2 hosszabbítás után) ejtette ki idegenben a PFC, vagyis négyből háromszor a túlórában kerekedett felül ellenfelén.

„A kupasorozat már csak ilyen. Nem volt igazán szerencsénk a sorsolással sem, hiszen veretes múltú, komoly szurkolótáborokat maguk mögött tudó ellenfeleket kaptunk. A lényeg, hogy ott vagyunk az elődöntőben, de tény, hogy nem volt könnyű az út idáig – fogalmazott Bognár György a sorozat honlapján, hozzátéve, hogy a kupameccsek idején még a bajnokságban is nagyon jól álltak, így egyszerűen nem engedhették meg magunknak, hogy elengedjék valamelyik sorozatot. – Ugyanakkor nem vagyunk sem vakok, sem naivak: pontosan tudjuk, hogy a Paks egy bajnoki idény alatt nem tudja maga mögé utasítani a Ferencvárost. Ha valamit nyerni akarunk, arra a kupában van jobb esélyünk, hiszen itt egy meccsen dőlnek el a párharcok, de itt sem lehetünk esélyesek, amíg versenyben van a Ferencváros. A reményt persze nem adjuk fel” – tette hozzá Bognár György, aki két éve a klub történetében először vezette kupadöntőbe a Paksot, de ott 3–0-ra alulmaradt a Fradival szemben.

A Kisvárda egy kupadöntővel mentheti meg szezonját, hiszen az NB I-ben négy fordulóval a bajnokság vége előtt kilenc pont a hátránya a 10. Újpesttel szemben. A szabolcsiak még Mátyus Jánossal a kispadon jutottak el a legjobb négy közé a kupában, amiért először a Pilisen (5–0), majd a fővárosi Unione FC-n (6–0), a Tiszakécskén (3–0), és végül az MTK-n (3–2) kellett túljutniuk.

Mol Magyar Kupa, elődöntő
Paksi FC–Kisvárda Master Good
Paks, kedd, 20 óra. Tv: M4 Sport

A másik ágon szerdán 20 órától Nyíregyháza–Ferencváros mérkőzést rendeznek Balmazújvárosban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!